" Kom som en gjest, dra som en venn "

" Kom som en gjest, dra som en venn "

Værprognose for august: Fortsatte hetebølger fram til slutten av måneden

Canicula va persista și în august. Foto: Shutterstock

Frem til rundt 26. august vil de termiske verdiene holde seg over snittet for august.

Men varmenivået vil avta når vi nærmer oss slutten av måneden i alle områder av Romania .

Terskelen på 35 grader som er terskelen for hetebølger vil forekomme også mot slutten av august måned, men på et isolert nivå.

Det blir kjøligere om natta ,men de termiske verdiene som vi registrerer på ettermiddagen kan fortsatt bli høye.


KILDE:

https://www.digi24.ro/meteo/meteo-in-august-temperaturile-vor-fi-peste-cele-specifice-lunii-risc-scazut-de-instabilitate-atmosferica-2877219

Store prisforskjeller i de ulike rumenske badebyene

Cel mai slab sezon de pe litoralul românesc din ultimii 30 de ani -  Mohammad Murad / Care sunt motivele pentru care românii preferă Grecia sau  Bulgaria - HotNews.ro

Det er toppsesong på den rumenske kysten og rumenske media sier at prisene har eksplodert på både overnatting, mat og drikke og andre tjenester.

Mens en solstol i Mamaia Sud Constanta kan koste mellom utrolige 100 – 150 for en dag, koster den i andre badebyer 50/ 60  lei – inkludert i Mamaia Nord Navodari som bare er en kilometer lenger nord.

Den billigste badebyen er Costinesti ifølge media - der et hotell med tre stjerner har en startpris på 250 lei, ellers er prisen på 400 lei for lignende hotell i andre rimelige byer som Eforie Nord.

Mens Mamaia Constanta har en startpris på 1000 lei for lignende hoteller er det tross dette fullt i helgene i denne mest kjente badebyen.

Mens mange utlendinger unngår den mer enn ekstreme trengselen på strender som Bellona i Eforie Nord og i sentrum av Costinesti, er dette ikke noe problem for mange rumenere. Prisene oppgis som det viktigste motivet for rumenske familier som velger disse reisemålene.

Venus er notert med det reneste badevannet denne sommeren, mens turister i Olimp og Jupiter er frustrerte fordi arbeider med strand-utvidelser pågår midt i toppsesongen. Tuzla og 23 August er omtalt som de “romsligste” badestrendene denne sommeren.

Media har listet Mamaia Nord Navodari som den mest moderne og oppdaterte store badebyen denne sommeren. Og Mamaia Nord Navodari har blitt favoritt for mange som synes naboen Mamaia Sud Constanta er for dyr og har for brede strender. Kritikken her er at i Navodari er det likevel mange byggeplasser litt opp fra strandområdet og bulevarden til Constanta.

En annen sak som har vakt oppstyr i Constanta i slutten av juli 2024 er at bystyret i Constanta foreslår å legge ned Telegondolaen – taubanen som fører turister over halve Mamaia Sud. Det vil i stedet etablere en trikkelinje mellom Constanta og Navodari på strandpromenadene mellom de to badebyene.

Om dette blir realitet gjenstår å se.


REF | https://stirileprotv.ro/stiri/travel/litoral-e-invadat-de-turisti-iar-preturile-au-explodat-in-cea-mai-ieftina-statiune-un-sezlong-e-50-lei-si-o-camera-400-lei.html

CAZINO i Constanta åpnes for besøkende november 2024

Image

CAZINO – havnebyen Constanta sitt kjente landemerke – vil bli åpnet for besøkende i november 2024. Dette har myndighetene kunngjort.

Egentlig var åpningen satt til juni dette året, men den omfattende renoveringen av Cazino – både innvendig og utvendig – har tatt mer tid enn planlagt. Ikke minst fordi det er funnet verneverdige ting skjult i gamle vegger.

Renoveringen skal i slutten av juli være gjort i en grad på 85%


Kilde:

https://www.realitatea.net/stiri/actual/cazinoul-din-constanta-se-va-redeschide-anul-acesta-cni-a-anuntat-luna-in-care-cladirea-isi-va-deschide-in-sfarsit-portile-pentru-vizitatori_66a21d39bf20784e13362e98

Băile Perșani – et gammelt feriested er oppdatert

Stațiunea Perșani din comuna Șinca, județul Brașov - Locuri Din Romania .ro  - Atracții și Obiective Turistice Romania

Folk som ikke vet hvor de skal slappe av i sommer kan velge Băile Perșani. Stedet er bare en time unna Brașov, og når man kommer hit, vil man glemme alle problemer og stress.

Băile Perșani er en oase av fred i de rumenske fjellene.

Baile Perșani er det ideelle reisemålet for de som ønsker å kombinere det nyttige med det hyggelige. Her kan turister slappe av og behandle visse helseproblemer ved hjelp av terapeutisk mineralvann.

Befolkningen i Brașov kjenner stedet - men ikke mange andre rumenere vet om denne destinasjonen.

Mineralvannet fra bassengene ved Băile Perșani er anerkjent for sine terapeutiske egenskaper. Ikke bare vannet gjør underverker mot muskel- eller leddproblemer, men også sapropelik gjørme.

Egenskapene til sapropellslam er testet og demonstrert på høyeste nivå. Foreløpig kan gjørmen fra Băile Perșani skilte med sertifisering fra Neuchatel Institute i Sveits.


KILDE:

https://www.fanatik.ro/statiunea-din-romania-care-s-a-reinventat-peste-noapte-adorata-de-bunici-a-cazut-in-paragina-dupa-revolutie-se-lauda-acum-cu-un-lucru-atestat-international-si-plin-de-proprietati-miraculoase-pretu-20752129

Rumenske badebyer og strender langs Svartehavet























 

Festival på PLAYA REYNA i Constanta i august

Constanta: Fusion Music Fest - Acces General

Nettside; https://fusionmusicfest.ro/#section-artists

Vannrestriksjoner i flere områder grunnet tørke

Hetebølgen som har rammet Romania de siste ukene gjør livet vanskelig for alle. S

Situasjonen begynner å bli dramatisk og dette er bare i begynnelsen av den lengste perioden med varme temperaturer i Romanias historie. I byer er det mange som forlater huset sitt bare hvis det er absolutt nødvendig.
Den overdrevne varmen gjør også at mange ringer 112. Bare i Bucuresti ble det registrert mer enn 1400 nødanrop tirsdag, nesten halvparten av disse var alvorlige og ekstremt alvorlige tilfeller.

Situasjonen er alvorlig også i landbruket. På grunn av den ekstreme tørken måtte myndighetene i enkelte områder ty til restriksjoner.

I flere utkantsområder har mann innført restriksjoner i vannsystemet.


Restricții de apă în mai multe zone, din cauza secetei. Cea mai lungă perioadă cu temperaturi caniculare din istorie

Kaos på flyplassen Otopeni grunnet spontan streik i TAROM

Haos pe aeroportul Otopeni: TAROM a anulat mai multe curse, după ce piloții  s-au declarat inapți de zbor | replicaonline.ro

Tusenvis av passasjerer ventet i timevis  med å gå ombord og ta av etter at flere piloter fra det stalige rumenske flyselskapet TAROM  erklærte seg "uegnet til å fly".

Flyvningene ble utsatt eller kansellerte - uten at noen av pssasjerene fikk beskjed.

Uoffisielt var det 32 ​​avlyste flyavganger og 29 piloter som følte seg uegnet til å fly”

Aksjonene er en spontan protest mot det pilotene sier er lave lønninger og dårlige arbeidsforhold..

Statlige TAROM har ikke hatt overskudd siden 2007 og mange mener at flyselskapet “ er en nasjonal skam” og bør legges ned, overtas av private eller omorgansieres helt.

08.07.2024


Haos pe aeroport. TAROM a anulat o serie de curse interne şi externe, după ce mai mulți piloți au început o grevă de facto

FESTIVAL I BADEBYEN COSTINESTI

Image

https://beach-please.ro/

Med blant andre

TRAVIS SCOTT · ANITTA · WIZ KHALIFA · YEAT · ICE SPICE · DON TOLIVER · NLE CHOPPA · TRIPPIE REDD ……..og mange andre

NEVERSEA 2024

Când va avea loc NEVERSEA 2024! Cei care merg primesc 100 de lei din partea  organizatorilor - Ştiri de Cluj

NEVERSEA 2024, den store popfestivalen på stranda -  startet opp 4 juli og ble avsluttet 7.juli i Constanța.

Internasjonalt anerkjente artister som Bebe Rexha, G-Eazy, Mahmut Orhan, Maluma, Salvatore Gannaci og Steve Aoki inntok scenen.

Festivalene finner hver sommer sted på et område på 110 000 kvadratmeter og omfatter fire scener, Mainstage, The Ark, Oasis Carnaval og Daydreaming.

Dette var deres plassering på kartet laget av festivalarrangøren 2024:

Dette var programmet de siste to dagene av festivalen

6 juli
19:00 - Alina Eremia
20:10 - Grasu XXL
21:20 - Tinie Tempah
22:50 - Alok
00:50 - Salvatore Ganacci
02:35 - Dimitri Vegas
04:00 – Hypaton

7 juli
19:00 - Delia
20:20 - Puya
21:45 - G-Eazy
22:55 - HVMZA
00:35 - Steve Aoki
02:15 – Tujamo

Festivalens nettside https://neversea.com/


GAMLEBYEN BUCURESTI har blitt et kjent møtested for turister fra hele Europa de siste årene

TIPS BUCURESTI

Bucuresti- Romanias hovedstad

DE RUMENSKE BADEBYENE

Badeferie på rumenske "Litoral"

Den rumenske riviera | Om de rumenske badebyene på norsk

LANDSBYMUSEET

Brasov

Brasov
Video

Iasi

Iasi
Video