DEN RUMENSKE SVARTEHAVSKYSTEN   |  REISEMÅL ROMANIA   |   NYHETER   |    | Twitter |

" Kom som en gjest, dra som en venn "

" Kom som en gjest, dra som en venn "

Spastedet Pucioasa i Dâmbovița

Pucioasa

Feriestedet Pucioasa ligger i Dâmbovița-fylket, 350 meter over havet. Svovel- og jodkilder ble oppdaget i 1828, og de naturlige helbredende faktorene i området består av svovelholdig, sulfatert, klorert og kalk- og natriumholdig mineralvann.

Blant behandlingene du kan gjøre her er parafin-innpakninger og varme bad med mineralvann . I tillegg er Pucioasa et virkelig spektakulært sted, med flere turistattraksjoner verdt å besøke.

Navnet Pucioasa stammer fra de svovelholdige eller "pucioasa" kildene som springer ut fra åsene i dette området.Byen Pucioasa ble registrert som by allerede 20. september 1649 under navnet "Piatra Pucioasa".

Over tid utviklet byen seg, og i 1828, takket være oppdagelsen av svovelholdige kilder, begynte den å ta form som et balneo-klimatisk spasted, kalt Pucioasa.

Mineralvannet i Pucioasa er en ekte terapeutisk skatt, så det er ikke rart at mange rumenere kommer hit for å behandle ulike plager. Disse termiske vannet anbefales av leger for behandling og forebygging av et bredt spekter av plager og sykdommer, på grunn av deres helbredende egenskaper.

Det svovelholdige vannet i Pucioasa-spaet er rikt på hydrogensulfid. Innendørs og eksterne svovelholdige vannkurer gir mange fordeler, og har en smertestillende og avslappende effekt på hud og vev. Disse vanntypene stimulerer blodsirkulasjonen i de berørte områdene av kroppen, og bidrar til produksjon av antistoffer og forbedrer metabolismen.

Sulfidene i mineralvann har evnen til å lindre smerte, slappe av muskler og redusere betennelse, og er også gunstig for å normalisere blodsukkernivået, nyttig for personer som lider av diabetes.

Spaanlegget har to medisinske spahoteller, en hydrofysioterapipaviljong og en funksjonell restitusjons-klinikk.

De tekniske fasilitetene inkluderer fasiliteter for varme bad med mineralvann, kemoterapi, aerosoler, inhalasjoner, gjørmeterapi, elektroterapi og hydroterapi, og tilbyr turister utmerkede forhold for behandling – men også ren avslapning.

Mineralvannet i Pucioasa er en verdifull ressurs som tiltrekker seg turister fra hele landet. Man kan komme seg til Pucioasa fra byen Targoviste med tog. Turen tar rundt 35 minutter. Det går også busser.


Pucioasa


KILDE PROTV RALUCA MITROI


Denne teksten som PDF

GAMLEBYEN BUCURESTI har blitt et kjent møtested for turister fra hele Europa de siste årene

TIPS BUCURESTI

Bucuresti- Romanias hovedstad

DE RUMENSKE BADEBYENE

Badeferie på rumenske "Litoral"

Den rumenske riviera | Om de rumenske badebyene på norsk

LANDSBYMUSEET

Brasov

Brasov
Video

Europas størsta spa | www.therme.ro

Europas størsta spa | www.therme.ro
Therme Bucuresti er Europas største spa åpnet i januar 2016.Klikk bildet for en presentasjon

Iasi

Iasi
Video

Barlad

Barlad
Video