DEN RUMENSKE SVARTEHAVSKYSTEN   |  REISEMÅL ROMANIA   |   NYHETER   |    | Twitter |

" Kom som en gjest, dra som en venn "

" Kom som en gjest, dra som en venn "

BORSEC – “den nye perlen i rumensk turisme”

Image

Nettstedet bugetul.ro skriver at feriebyen Borsec “er den nye perlen av rumensk turisme”. De skriver at Borsec anno 2024 har fått tilbake sin tidligere glans

I løpet av de siste årene har flere kjente feriesteder i Romania gjenvunnet sin tidligere prakt, og fått ny oppmerksomhet fra turister fra hele verden. Blant dem er altså byen Borsec, – først og fremst kjent for sitt mirakuløse mineralvann.

Borsec ligger nord-øst i Harghita fylke, i en høyde mellom 850 og 930 meter, ved inngangene til Giurgeului, Bistriței og Călimani-fjellene.

International Federation of Travel Journalists and Writers (FIJET) rangerer feriestedet Borsec på en tredjeplass i rangeringen av turistdestinasjoner som tilbyr naturlige behandlinger.- Borsec kommune ble nylig invitert til å motta prisen på "FIJET Romania 2024 Destinations"-gallaen.

Feriestedet Borsec har vært kjent siden 1804, og har vært åpent hele året siden da. Den har fått sitt rykte gjennom årene, hovedsakelig på grunn av de kullsyreholdige mineralvannkildene. Disse vannet har vært kjent for sin gunstige effekt siden andre halvdel av 1500-tallet. De terapeutiske effektene av Borsec mineralvannkilder ble anerkjent internasjonalt. Borsec-vannet kalt "dronningen av mineralvann". I 1876 mottok Borsec sølvmedaljen og æresdiplomet på utstillingene som ble organisert i henholdsvis Berlin og Trieste. I 1878, på Paris-utstillingen, mottok Borsec æresdiplomet.

Borsec – istoria statiunii, atractii turistice si sugestii de cazare -  Blogul Travelminit.ro

Mineralvannet på feriestedet Borsec anbefales for behandling av kardiovaskulære sykdommer (hjertesvikt, hypertensjon, åreknuter), endokrine sykdommer (hypertyreose, Basedows sykdom, prepubertale tilstand hos overvektige barn), galledyskinesi, fordøyelsessykdommer ( kronisk hypoacid gastritt, kronisk forstoppelse, kronisk uspesifikk kolitt), kroniske nyre- og urinsykdommer, astenisk nevrose, dermatologiske,metabolske og ernæringsmessige sykdommer

I tillegg har det spesielle mikroklimaet med små temperaturvariasjoner og usedvanlig ren luft, rik på ozon, med en variert subalpin flora og fauna bidratt til at feriestedet Borsec har blitt et av de mest verdsatte og ettertraktede turistmålene i Romania.


KILDE BUDGETUL.RO https://www.bugetul.ro/orasul-statiune-din-romania-care-e-noua-perla-a-turismului-romanesc-si-a-recapatat-stralucirea-de-altadata/

GAMLEBYEN BUCURESTI har blitt et kjent møtested for turister fra hele Europa de siste årene

TIPS BUCURESTI

Bucuresti- Romanias hovedstad

DE RUMENSKE BADEBYENE

Badeferie på rumenske "Litoral"

Den rumenske riviera | Om de rumenske badebyene på norsk

LANDSBYMUSEET

Brasov

Brasov
Video

Europas størsta spa | www.therme.ro

Europas størsta spa | www.therme.ro
Therme Bucuresti er Europas største spa åpnet i januar 2016.Klikk bildet for en presentasjon

Iasi

Iasi
Video

Barlad

Barlad
Video