" Kom som en gjest, dra som en venn "

" Kom som en gjest, dra som en venn "

Dâmbovicioara – en turistperle på grensen mellom fylkene Arges og Brasov

Satul Ciocanu din comuna Dambovicioara judetul Arges - flickr

På grensen til fylkene Argeș og Brașov er det en skjult turistskatt: kommunen Dâmbovicioara, Området har blitt erklært et feriested av nasjonal interesse.

Denne lokaliteten ligger på Rucăr-Bran-korridoren og er et virkelig idyllisk sted og perfekt for naturelskere som ønsker å utforske naturen og interessante severdigheter.

Den mest praktiske måten å komme seg hit på er med egen bil, og kommunen Dâmbovicioara er lett tilgjengelig fra riksveien DN73, som forbinder Pitesti med Brașov.

Mens du er på DN73-veien, ved Podu Dâmboviței vil du legge merke til grenen til fylkesveien DJ703, som vil føre deg nordover i Brașov-fylket, til Fundata. Fra dette punktet er det en kort biltur på ca. 30 minutter til  Dâmbovicioara.

Dambovicioara

Dette er severdighetene i området:

  • Dâmbovicioara-hulen: En imponerende hule som er kjent for sine spektakulære stalaktitter og stalagmitter. Det er en populær destinasjon for turister og hule-entusiaster.Pestera Dambovicioara - Explorează România cu noi!
  • Dâmbovicioara-fossen: En vakker foss som skaper en forfriskende atmosfære i dalen. Den omkringliggende naturen er perfekt for fotturer og piknik.
  • Piatra Craiului-fjellene: Dâmbovicioara-dalen ligger ved foten av disse majestetiske fjellene, som tilbyr fantastiske turmuligheter og enestående naturskjønnhet.
  • Bran-slottet: Selv om ikke direkte i Dâmbovicioara, er Bran-slottet like i nærheten. Dette slottet, også kjent som Draculaslottet, er en ikonisk middelaldersk festning med en rik historie og arkitektonisk skjønnhet.
  • Bygde-arkitektur og kultur: Utforsk landsbyer i nærheten for å oppleve den autentiske rumenske landsbygda, med tradisjonelle hus, lokale håndverk og vennlige innbyggere.

KILDE PROTV

GAMLEBYEN BUCURESTI har blitt et kjent møtested for turister fra hele Europa de siste årene

TIPS BUCURESTI

Bucuresti- Romanias hovedstad

DE RUMENSKE BADEBYENE

Badeferie på rumenske "Litoral"

Den rumenske riviera | Om de rumenske badebyene på norsk

LANDSBYMUSEET

Brasov

Brasov
Video

Europas størsta spa | www.therme.ro

Europas størsta spa | www.therme.ro
Therme Bucuresti er Europas største spa åpnet i januar 2016.Klikk bildet for en presentasjon

Iasi

Iasi
Video

Barlad

Barlad
Video