DEN RUMENSKE SVARTEHAVSKYSTEN   |  REISEMÅL ROMANIA   |   NYHETER   |    | Twitter |

" Kom som en gjest, dra som en venn "

" Kom som en gjest, dra som en venn "

Sighisoara

Image

Sighișoara er en by i fylket Mureș - med litt over 26000 innbyggere. Den ligger i regionen Transilvania og er kjent for sin historiske betydning og godt bevarte middelalderarkitektur. Byen er også fødestedet til Vlad Tepes, bedre kjent som Dracula.

Sighișoara har en rik historie som går tilbake til romertiden, men dens mest bemerkelsesverdige periode var under middelalderen. Byen ble grunnlagt på 1100-tallet av tyske bosettere og utviklet seg til et viktig handels- og håndverkssenter. Den gamlebyen i Sighișoara er oppført på UNESCOs verdensarvliste og er kjent for sine middelalderbygninger og festningsverker.

Den mest berømte attraksjonen i Sighișoara er den historiske festningen på toppen av åsen, som også er kjent som Sighișoara Citadel. Denne festningen har ni forsvarstårn og er en av de best bevarte middelalderfestningene i Europa. Innenfor festningen finner du smale brosteinsgater, gamle kirker, sjarmerende torg og en rekke historiske bygninger.

Sighișoara er også et populært turistmål på grunn av sin assosiasjon med legenden om Dracula. Som nevnt tidligere ble Vlad Tepes, som inspirerte Bram Stokers romanfigur Dracula, født i byen. Det er en rekke steder knyttet til Dracula i Sighișoara, inkludert huset der Vlad Tepes angivelig ble født.

I tillegg til sin historie og arkitektur har Sighișoara også et livlig kulturliv med festivaler, konserter og andre arrangementer som tiltrekker seg besøkende fra både Romania og utlandet.

GAMLEBYEN BUCURESTI har blitt et kjent møtested for turister fra hele Europa de siste årene

TIPS BUCURESTI

Bucuresti- Romanias hovedstad

DE RUMENSKE BADEBYENE

Badeferie på rumenske "Litoral"

Den rumenske riviera | Om de rumenske badebyene på norsk

LANDSBYMUSEET

Brasov

Brasov
Video

Europas størsta spa | www.therme.ro

Europas størsta spa | www.therme.ro
Therme Bucuresti er Europas største spa åpnet i januar 2016.Klikk bildet for en presentasjon

Iasi

Iasi
Video

Barlad

Barlad
Video