" Kom som en gjest, dra som en venn "

" Kom som en gjest, dra som en venn "

CIUMARNA – en unik landsby med en unik folkegruppe

Image

Den flotte landsbyen Ciumârna er bygda hvor hutuls-folket i Romania bor. Dette er en etnisk undergruppe opprinnelig fra Ukraina og Polen som i mange år har bodd i Bucovina, Maramureș, Transcarpathia og Pocutia. Noen av forgjengerne var fjellklatrere i regionen Galacia på grensen mellom det som nå er Polen og Ukraina.

Hutulsene kaller territoriet de bor i for Huțulșcina (Гуцульщина), også kalt Huțulors-landet på rumensk. - Noen sier at dette er et paradis på jorda. Uansett så er sjarmen er unik, og gjestehus har begynt å dukke opp her de siste årene. Dette grunnet det økende antallet turister som vil se hvordan livet er på den virkelige landsbygda.

Landsbyen Ciumârna er faktisk et unikt reisemål i Romania, hvor det nå er satt opp et fellesskap av hytter. Dette stedet er en del av Vatra Moldoviței kommune,

Bare 377 innbyggere holder liv landsbyen med et  tradisjonelt livet, og tiden ser ut til å ha stått stille i dette området.


KILDE: https://www.fanatik.ro/satul-superb-din-romania-in-care-locuiesc-hutulii-unii-spun-ca-este-paradisul-pe-pamant-farmecul-lui-e-unic-si-au-inceput-sa-apara-si-pensiunile-aici-20819577

GAMLEBYEN BUCURESTI har blitt et kjent møtested for turister fra hele Europa de siste årene

TIPS BUCURESTI

Bucuresti- Romanias hovedstad

DE RUMENSKE BADEBYENE

Badeferie på rumenske "Litoral"

Den rumenske riviera | Om de rumenske badebyene på norsk

LANDSBYMUSEET

Brasov

Brasov
Video

Iasi

Iasi
Video