DEN RUMENSKE SVARTEHAVSKYSTEN   |  REISEMÅL ROMANIA   |   NYHETER   |    | Twitter |

" Kom som en gjest, dra som en venn "

" Kom som en gjest, dra som en venn "

IASI – Romanias fjerde største by

Complex Muzeal Național „Moldova” Iași – Având sediul în Palatul Culturii,  Complexul cuprinde 4 muzee de talie națională, Centrul de Cercetare și  Conservare – Restaurare a Patrimoniului Cultural Național și 6 obiective


Iași er hovedstaden i Iași fylke. Byen ligger i den nordøstlige delen av Romania i Moldovaregionen og er den fjerde største byen i Romania.

Iași er en av de eldste og viktigste byene i Romania med en historie som strekker seg tilbake til 1408. Byen har vært et viktig politisk, kulturelt og økonomisk senter gjennom århundrene.

Iași er kjent for sin rike kulturarv og har mange historiske og kulturelle severdigheter. Byen har også flere universiteter og er et viktig utdanningssenter i Romania.

Iași har en blanding av arkitektoniske stiler, inkludert gotisk, barokk, nyklassisisme og art nouveau. Byen har vakre kirker, palasser og offentlige bygninger som vitner om dens historie og kultur.

Palatul Culturii, eller Kulturslottet, er en av Iașis mest kjente landemerker. Det er et storslått palass som huser flere museer, inkludert Moldavias nasjonalmuseumskompleks.

Stefan den Store (Ștefan cel Mare) er en ikonisk skikkelse i rumensk historie, og hans monument og grav befinner seg i Iași. Byen huser også Saint Paraskeva-kirken som er en viktig pilegrims-destinasjon for rumensk-ortodokse kristne

Iași er vert for flere årlige festivaler, inkludert International Theatre Festival, Moldova Film Festival og StudentFest.


GAMLEBYEN BUCURESTI har blitt et kjent møtested for turister fra hele Europa de siste årene

TIPS BUCURESTI

Bucuresti- Romanias hovedstad

DE RUMENSKE BADEBYENE

Badeferie på rumenske "Litoral"

Den rumenske riviera | Om de rumenske badebyene på norsk

LANDSBYMUSEET

Brasov

Brasov
Video

Europas størsta spa | www.therme.ro

Europas størsta spa | www.therme.ro
Therme Bucuresti er Europas største spa åpnet i januar 2016.Klikk bildet for en presentasjon

Iasi

Iasi
Video

Barlad

Barlad
Video