DEN RUMENSKE SVARTEHAVSKYSTEN   |  REISEMÅL ROMANIA   |   NYHETER   |    | Twitter |

" Kom som en gjest, dra som en venn "

" Kom som en gjest, dra som en venn "

Stranda CORBU

Stranda i Corbu i Constanta fylke ble for noen år siden omtalt i et amerikansk reisemagasin som den sjuende vakreste stranda i verden. Selve Corbu er et tettsted – og ingen badeby – men har altså en vakker strand med samme navn noen kilometer unna.

Plaja Corbu er et par kilometer lang og finnes nord for Navodari mot Histria og ca 35 km fra Constanta havn. Etter et par tiår i dette landet er det bare å tilstå at PLAJA CORBU er en av de herligste strandstripene man kan oppholde seg på i Romania. Bare Vadu litt lenger når overgår etter vår mening PLAJA CORBU. Vel og merke hvis man liker relativt “øde” strender uten mye kommers og mas. Vadu og Corbu er ikke noe for de som liker strender og badebyer av typen Mamaia

Den amerikanske omtalen holdt på å gjøre PLAJA CORBU til et VAMA VECHE nr 2 Omtalen førte til en  invasjon av utenlandske turister på en strand uten strandtjenester og toalett-system. Dette fikk turistmyndighetene til å våkne med et røkk. Det kom flere tiltak i tur og orden.

Mange sier det er synd Plaja Corbu bygges ut, men lokale myndigheter sier at en ryddig og kontrollert organisering av stranda er på sin plass. Hva det betyr vil framtida vise, men naturvernlover har allerede stoppet flere store kontroversielle utbygginger.

Inntil 2016 var Plaja Corbu definert som et vernet reservatområde - uten at dette i praksis begrenset bruken av stranda. Et vedtak i 2016 har derimot presisert PLAJA CORBU som en ny offentlig strand på den rumenske riviera, dog i et verneverdig naturområde. Det betyr at det skal være badevakter på plass, et toalett-system og overnattingstilbud i nærområdene av stranda. Camping direkte på stranda har blitt forbudt de siste to årene og flere bøter er gitt for dette.

Tettstedet CORBU har tilbudt overnatting i villaer og pensjonater i mange år, og dette tilbudet er blitt vesentlig utvidet  Også noen har svømmebasseng. Dette er trivelig overnatting for det meste i landlige omgivelser i et terreng som nærmer seg Donaudeltaet og med masse natur på alle kanter.

Bildet over: 

https://www.trecator.ro/

RED | MR T

GAMLEBYEN BUCURESTI har blitt et kjent møtested for turister fra hele Europa de siste årene

TIPS BUCURESTI

Bucuresti- Romanias hovedstad

DE RUMENSKE BADEBYENE

Badeferie på rumenske "Litoral"

Den rumenske riviera | Om de rumenske badebyene på norsk

LANDSBYMUSEET

Brasov

Brasov
Video

Europas størsta spa | www.therme.ro

Europas størsta spa | www.therme.ro
Therme Bucuresti er Europas største spa åpnet i januar 2016.Klikk bildet for en presentasjon

Iasi

Iasi
Video

Barlad

Barlad
Video