DEN RUMENSKE SVARTEHAVSKYSTEN   |  REISEMÅL ROMANIA   |   NYHETER   |    | Twitter |

" Kom som en gjest, dra som en venn "

" Kom som en gjest, dra som en venn "

Kjente kloster i Moldova-regionen

Moldova-regionen i Romania har en rekke kjente og vakre klostre med en spesiell historisk bakgrunn.



Arbore-klosteret ble bygget av Luca Arbore i 1503 og viet til døperen Johannes. Byggingen av kirken varte bare i 5 måneder, mens malingene av de vakre utvendige maleriene tok nesten 40 år.




Humorului-klosteret dateres tilbake til 1530, og ble bygget etter ordre fra herskeren Petru Rareș, dedikert til Jomfru Marias himmelfart. Det var et av de første malte klostrene i Moldova, og utvendige malerier er blant de best bevarte, og skildrer blant annet beleiringen av Konstantinopel.



Moldovița-klosteret ble bygget i 1532, på forespørsel fra hersker Petru Rareș, og dets utvendige fresker, der fargene gul og blå dominerer, er svært godt bevart, og viser scener fra Bibelen.



Pătrăuți-klosteret er en av de eldste malte kirkene i Moldova, etter å ha blitt bygget i 1487 av Ștefan den Store. Det ligger i Pătrăuți kommune i Suceava fylke og er dedikert til Himmelfarten og  Det hellige kors.


Probota-klosteret ble bygget i 1530 av herskeren Petru Rareș og er viet til St. Nicholas.



Suceava-klosteret, bygget mellom 1514-1522, er beskyttet av St George og St John, og siden 1991 har klosteret vært residensen til erkebiskopene i Suceava og Rădăuțil. Klosterkomplekset inkluderer, i tillegg til kirken, et klokketårn bygget i 1589, et kapell, munkeceller fra 1800-tallet, abbedens residens og innhegningsmurer.



Voronet-klosteret, dedikert til St George, er sannsynligvis det mest kjente av de åtte malte klostrene i Moldova. Klosterkomplekset, som ligger i Gura Humorului, ble bygget etter ordre fra Stefan den store i 1488, på rekordtid - bare 3 måneder og 3 uker - for å feire seieren i slaget ved Vaslui, mot ottomanene. Med kallenavnet Det sixtinske kapell i Orienten, er Voronet-klosteret kjent for sine unike fresker og den "Voronet-blå" fargen som dominerer veggmaleriene.


Sucevița-klosteret, dedikert Oppstandelsen, ble bygget i 1585 av Movilă-familien Det er det siste av de åtte malte klostrene som er inkludert i UNESCOs arv, og ble lagt til denne listen først i 2010.


Sammen med de malte klostrene som er inkludert i UNESCOs arveliste, er en spesiell plass okkupert av Putna-klosteret. Komplekset ble grunnlagt i 1466 av Stefan den store, og er et imponerende monument av gotisk arkitektur og inkluderer også et rikt kirkemuseum, hvor du kan se gamle ikoner, manuskripter, kultobjekter og broderier.Dette var det første grunnlagt for Stefan den Store og her er også herskerens grav. Hvert år, den 15. august, på Jomfru Marias himmelfart, som også er skytshelgen for kirken, blir Putna-klosteret et viktig pilegrimssted,


Hvis du ankommernær Suceava, kan du besøke Râșca-klosteret, - den eneste kirken i Moldova som er malt i bysantinsk stil ligger. Denne kirken ble bygget i 1542, er viet til St Nicholas og har som grunnlegger herskeren Petru Rareș. Freskene i bysantinsk stil ble utført av en gresk maler ved navn Stamatello Kontras.



Dette klosteret ble grunnlagt på 1300-tallet av hertug Bogdan I, og regnes som den eldste bygde kirkebygningen i Moldova, - byggingen startet i 1360. Klosterkomplekset var også en kongelig nekropolis, hvor herskerne i Moldova og deres slektninger ble gravlagt, frem til  Alexander den gode.

GAMLEBYEN BUCURESTI har blitt et kjent møtested for turister fra hele Europa de siste årene

TIPS BUCURESTI

Bucuresti- Romanias hovedstad

DE RUMENSKE BADEBYENE

Badeferie på rumenske "Litoral"

Den rumenske riviera | Om de rumenske badebyene på norsk

LANDSBYMUSEET

Brasov

Brasov
Video

Europas størsta spa | www.therme.ro

Europas størsta spa | www.therme.ro
Therme Bucuresti er Europas største spa åpnet i januar 2016.Klikk bildet for en presentasjon

Iasi

Iasi
Video

Barlad

Barlad
Video