DEN RUMENSKE SVARTEHAVSKYSTEN   |  REISEMÅL ROMANIA   |   NYHETER   |    | Twitter |

" Kom som en gjest, dra som en venn "

" Kom som en gjest, dra som en venn "

Alba Iulia

Alba Iulia - Wikipedia


Alba Iulia er hovedstaden i Alba fylke. Byen ligger i regionen Transilvania og har en historie som strekker seg tilbake til antikken.

Alba Iulia har vært bebodd i over 2000 år og har vært et viktig senter for forskjellige kulturer og sivilisasjoner. Byen var kjent som Apulum i den romerske perioden og hadde en strategisk betydning på grunn av sin beliggenhet.

Byens mest kjente landemerke er Alba Carolina-festningen. Denne store festningen ble bygget på 1700-tallet og er en imponerende militærstruktur med store vollgraver og murer. Inne i festningen finnes det vakre parker, kirker, museer og historiske monumenter.

Unionens katedral, også kjent som kroningskatedralen, ligger inne i Alba Carolina-festningen. Denne kirken er kjent for å være stedet der Transilvania ble forent med Kongeriket Romania i 1918.

Alba Iulia Unions-museum ligger også inne i festningen og er dedikert til historien og kulturen til Alba fylke og foreningen av Transilvania med Romania. Museet har en imponerende samling av historiske gjenstander, dokumenter og kunstverk.

Byen har også en gammel festning som er kjent som Alba Iulia Citadel. Denne festningen har også en lang historie og er et flott sted hvor man kan spasere rundt og nyte den vakre arkitekturen.

I tillegg til severdighetene nevnt over har Alba Iulia også andre attraksjoner, inkludert St. Michaels-kirken, Batthyaneum-biblioteket og Alba Carolina universitetet.


GAMLEBYEN BUCURESTI har blitt et kjent møtested for turister fra hele Europa de siste årene

TIPS BUCURESTI

Bucuresti- Romanias hovedstad

DE RUMENSKE BADEBYENE

Badeferie på rumenske "Litoral"

Den rumenske riviera | Om de rumenske badebyene på norsk

LANDSBYMUSEET

Brasov

Brasov
Video

Europas størsta spa | www.therme.ro

Europas størsta spa | www.therme.ro
Therme Bucuresti er Europas største spa åpnet i januar 2016.Klikk bildet for en presentasjon

Iasi

Iasi
Video

Barlad

Barlad
Video