" Kom som en gjest, dra som en venn "

" Kom som en gjest, dra som en venn "

Store prisforskjeller i de ulike rumenske badebyene

Cel mai slab sezon de pe litoralul românesc din ultimii 30 de ani -  Mohammad Murad / Care sunt motivele pentru care românii preferă Grecia sau  Bulgaria - HotNews.ro

Det er toppsesong på den rumenske kysten og rumenske media sier at prisene har eksplodert på både overnatting, mat og drikke og andre tjenester.

Mens en solstol i Mamaia Sud Constanta kan koste mellom utrolige 100 – 150 for en dag, koster den i andre badebyer 50/ 60  lei – inkludert i Mamaia Nord Navodari som bare er en kilometer lenger nord.

Den billigste badebyen er Costinesti ifølge media - der et hotell med tre stjerner har en startpris på 250 lei, ellers er prisen på 400 lei for lignende hotell i andre rimelige byer som Eforie Nord.

Mens Mamaia Constanta har en startpris på 1000 lei for lignende hoteller er det tross dette fullt i helgene i denne mest kjente badebyen.

Mens mange utlendinger unngår den mer enn ekstreme trengselen på strender som Bellona i Eforie Nord og i sentrum av Costinesti, er dette ikke noe problem for mange rumenere. Prisene oppgis som det viktigste motivet for rumenske familier som velger disse reisemålene.

Venus er notert med det reneste badevannet denne sommeren, mens turister i Olimp og Jupiter er frustrerte fordi arbeider med strand-utvidelser pågår midt i toppsesongen. Tuzla og 23 August er omtalt som de “romsligste” badestrendene denne sommeren.

Media har listet Mamaia Nord Navodari som den mest moderne og oppdaterte store badebyen denne sommeren. Og Mamaia Nord Navodari har blitt favoritt for mange som synes naboen Mamaia Sud Constanta er for dyr og har for brede strender. Kritikken her er at i Navodari er det likevel mange byggeplasser litt opp fra strandområdet og bulevarden til Constanta.

En annen sak som har vakt oppstyr i Constanta i slutten av juli 2024 er at bystyret i Constanta foreslår å legge ned Telegondolaen – taubanen som fører turister over halve Mamaia Sud. Det vil i stedet etablere en trikkelinje mellom Constanta og Navodari på strandpromenadene mellom de to badebyene.

Om dette blir realitet gjenstår å se.


REF | https://stirileprotv.ro/stiri/travel/litoral-e-invadat-de-turisti-iar-preturile-au-explodat-in-cea-mai-ieftina-statiune-un-sezlong-e-50-lei-si-o-camera-400-lei.html

GAMLEBYEN BUCURESTI har blitt et kjent møtested for turister fra hele Europa de siste årene

TIPS BUCURESTI

Bucuresti- Romanias hovedstad

DE RUMENSKE BADEBYENE

Badeferie på rumenske "Litoral"

Den rumenske riviera | Om de rumenske badebyene på norsk

LANDSBYMUSEET

Brasov

Brasov
Video

Iasi

Iasi
Video