National Geographic: Bucuresti er Europas neste store kulinariske reisemål

GettyImages-1370542959

National Geographic beskriver Bucuresti som «Europas neste store kulinariske reisemål» og stedet der tradisjon og innovasjon kombineres for å skape en unik gastronomisk opplevelse.

“Romania har alltid vært et møtepunkt mellom øst og vest, og absorbert påvirkninger fra naboer og kulturer. Over tid har rumenske kokker og husmødre omtolket disse påvirkningene, og skapt retter som hedrer lokale råvarer og beriker flere hundre år gamle kulinariske tradisjoner , skriver den siterte kilden.

" Kallenavnet "Little Paris" mellom de to verdenskrigene på grunn av sin elegante arkitektur og storslåtte boulevarder, beholder Bucuresti en konstant beundring for fransk raffinement. Denne innflytelsen finnes nå også i lokal gastronomi. En ny generasjon kokker, opplært i europeiske toppkjøkken, vender hjem for å kombinere moderne teknikker med rumenske kulinariske tradisjoner og har ekspatrierte kokker med lokale kokker. her skaper de en mangfoldig og dynamisk gastronomisk scene ," heter det også i artikkelen.

Publikasjonen påpeker at selv om turister ofte blir guidet til ikoniske restauranter som Caru' cu Bere eller Hanul lui Manuc, har lokalbefolkningen sine egne godt bevarte spisesteder:

  • Bacănia Veche , som ligger i en gammel bygning nær Romerplassen. Her serveres mør svinestek på en seng av luftig potetmos og toppet med en jevn, røykfylt plommesaus."
  • Arzu , et livlig sted som minner om Yotam Ottolenghis London-delikatesseforretning, tilbyr kyllingpastei med vinbløtte rosiner, søtpoteter med krydrede peanøtter og en quiche med bakte gresskar, fetaost og hasselnøtter.
  • 15A , gjemt i en rolig gate i en villa i jugendstil, kombinerer sjarm fra begynnelsen av 1900-tallet med en moderne meny. Sprø pannekaker fylt med feta og spinat, svineruller pakket inn i prosciutto og havabborgrateng med villsopp er bare noen av delikatessene.
  • Senviș , en liten, men populær smørbrødbutikk, er kjent for sine kreative kombinasjoner: kremet artisjokksaus, aubergine sautert i olivenolje og en sjenerøs porsjon caprese-salat.
  • Terasa Obor , en gatematkiosk på den travle Obor-plassen, er Bukarests favorittsted for å nyte byens beste mici. Hemmeligheten ligger i en balansert blanding av biff og svinekjøtt, en subtil dose natron for å gjøre dem luftige, og en dæsj hvitløk som definerer deres distinkte smak. De serveres varme, med luftig brød og krydret sennep."

I tillegg til tradisjonelle restauranter, hevder Bucuresti seg også på fine dining-scenen, og gjenoppfinner rumenske smaker gjennom moderne teknikker, skriver National Geographic.

Dessuten bemerker publikasjonen at Bucuresti i økende grad omfavner internasjonal mat, med restauranter som Tobiko Sushi Fusion for sushielskere, Napoletinii for autentisk napolitansk pizza, IMZA for tyrkiske delikatesser og Pata Negra , en raffinert spansk restaurant.

National Geographic sier Bucuresti er en by i full gastronomisk sprudlende, hvor tradisjon og innovasjon kombineres for å skape en unik kulinarisk opplevelse.


Artikkelen her: https://www.nationalgeographic.com/travel/article/best-romanian-food-cuisine

ORADEA valgt som årets mest inspirerende reisemål 2025

Rumenerne har via ulike avstemminger online valgt sine rumenske turistmål for i år. I kategorien «inspirerende byer» kom Oradea på førsteplass, foran Sibiu -  som var leder i fjor. Nummer tre ble Brasov.

Oradea har fått anerkjennelse for sin spektakulære transformasjon – en utvikling som vekker beundring hos besøkende fra landet og rundt om i verden.

Bærekraftig byutvikling er en av faktorene som gjorde at Oradea ble valgt som by nummer én i Romania som turistmål for i år.

Oradea har moderne offentlige rom, torg og fotgjengerområder, men også en vennlig atmosfære for innbyggere og turister. Byen var også Romanias første smart city.

Visit Oradea Association markedsfører seg nå både nasjonalt og internasjonalt med følgende slagord: Middelalderhistorie gjennom Oradea-citadellet, til Art Nouveau-arven i byen,  - og Oradea : - den eneste byen i Romania som finnes i nettverket av jugendbyer.

Byen Oradeas berømmelse tiltrekker seg mange turister – inkludert fra Midt-Østen, ivrige etter å se med egne øyne den spektakulære transformasjonen som er omtalt.

De siste årene har også rumenske media omtalt Oradea som Romanis mest oppdaterte og moderne storby.


MER OM ORADEA PÅ DENNE BLOGGEN HER:

https://reistilromania.blogspot.com/2023/06/oradea.html

Hunedoara by

Image

Hunedoara er en by i fylket med samme navn i regionen Transilvania i Romania. Hundedoara by er omgitt av fjell og skoger, spesielt Poiana Ruscă og Retezatfjellene.

Byen har rundt 63000 innbyggere.

Byen er mest kjent for sitt imponerende gotiske slott, Castelul Corvinilor (også kjent som Corvin-slottet eller Hunyadi-slottet), som er en av de største og mest spektakulære middelalderslottene i Europa. Slottet er en turistmagnet.

Slottet ble bygget på 1400-tallet av Iancu de Hunedoara (John Hunyadi), en viktig militær leder og guvernør av Ungarn. Corvin-slottet har en dramatisk arkitektur med tårn, spir, broer og vollgraver – ser nesten ut som et eventyrslott. - Mange legender knyttet til slottet, blant annet at Vlad Țepeș (inspirasjonen for Dracula) – og som skal ha vært fengslet her i en periode.

Var en viktig industriby i det 20. århundre, spesielt under kommunisttiden.Hadde et av de største stålverkene i Romania (Hunedoara Steel Works), som bidro sterkt til økonomien, men førte også til miljøproblemer.

Etter kommunismens fall har byen slitt med økonomisk omstilling og befolkningsnedgang. I dag er byen preget av turisme og revitalisering

Hunedoara ligger nær Retezat nasjonalpark, en av de vakreste og mest biologisk mangfoldige nasjonalparkene i Romania. Her er gode muligheter for fjellturer, klatring og naturopplevelser.


Byens webside:https://www.primariahunedoara.ro/ro/

Jennifer Lopez med konsert i Bucuresti


Jennifer Lopez | Konsert i Bucuresti 27.07.2025

https://tinyurl.com/3t8x5pm5

Medgidia by

Medgidia er en by i fylket Constanța i regionen Dobrogea og ligger omtrent midt mellom Constanța by ved Svartehavet og Cernavodă. Medgidia by ligger nær Donau–Svartehavet-kanalen. Dette er en stor kunstig vannvei som forbinder Donau-elven med Svartehavet, og Medgidia har en havn langs kanalen.

Byen har omtrent 38 000 innbyggere.

Området har vært bebodd siden antikken, og dagens Medgidia fikk sitt navn under det osmanske riket, oppkalt etter sultan Abdülmecid I.

Byen er et viktig industrielt og transportmessig knutepunkt, spesielt på grunn av sin plassering ved Donau–Svartehavet-kanalen.

Det finnes sementfabrikker, metallbearbeiding og annen lettindustri i byen. - Landbruk og matindustri spiller også en rolle i regionen.

Medgidia er godt tilknyttet resten av Romania, både med tog og bilveier. Byen er en stasjon på togruta Constanta - Bucuresti

Medgidia har flere skoler, videregående og tekniske utdanningsinstitusjoner. Byen har et kulturliv med lokale festivaler, et kunstsenter, og noen historiske bygninger og kirker, inkludert både ortodokse, katolske og muslimske trossamfunn – som gjenspeiler det etniske og religiøse mangfoldet i byen.


Byens webside: https://primaria-medgidia.ro/

ELECTRIC CASTLE 2025

Image

Going to Electric Castle is easy: The festival takes place in Bontida, 25 km from Cluj-Napoca.


 https://electriccastle.ro

Været i Bucuresti de neste dagene

GAMLEBYEN BUCURESTI har blitt et kjent møtested for turister fra hele Europa de siste årene

DE RUMENSKE BADEBYENE

Badeferie på rumenske "Litoral"

Den rumenske riviera | Om de rumenske badebyene på norsk

Søk i denne bloggen

LANDSBYMUSEET

Brasov

Brasov
Video

Iasi

Iasi
Video

VALUTAKURSER