National Geographic beskriver Bucuresti som «Europas neste store kulinariske reisemål» og stedet der tradisjon og innovasjon kombineres for å skape en unik gastronomisk opplevelse.
“Romania har alltid vært et møtepunkt mellom øst og vest, og absorbert påvirkninger fra naboer og kulturer. Over tid har rumenske kokker og husmødre omtolket disse påvirkningene, og skapt retter som hedrer lokale råvarer og beriker flere hundre år gamle kulinariske tradisjoner , skriver den siterte kilden.
" Kallenavnet "Little Paris" mellom de to verdenskrigene på grunn av sin elegante arkitektur og storslåtte boulevarder, beholder Bucuresti en konstant beundring for fransk raffinement. Denne innflytelsen finnes nå også i lokal gastronomi. En ny generasjon kokker, opplært i europeiske toppkjøkken, vender hjem for å kombinere moderne teknikker med rumenske kulinariske tradisjoner og har ekspatrierte kokker med lokale kokker. her skaper de en mangfoldig og dynamisk gastronomisk scene ," heter det også i artikkelen.
Publikasjonen påpeker at selv om turister ofte blir guidet til ikoniske restauranter som Caru' cu Bere eller Hanul lui Manuc, har lokalbefolkningen sine egne godt bevarte spisesteder:
- Bacănia Veche , som ligger i en gammel bygning nær Romerplassen. Her serveres mør svinestek på en seng av luftig potetmos og toppet med en jevn, røykfylt plommesaus."
- Arzu , et livlig sted som minner om Yotam Ottolenghis London-delikatesseforretning, tilbyr kyllingpastei med vinbløtte rosiner, søtpoteter med krydrede peanøtter og en quiche med bakte gresskar, fetaost og hasselnøtter.
- 15A , gjemt i en rolig gate i en villa i jugendstil, kombinerer sjarm fra begynnelsen av 1900-tallet med en moderne meny. Sprø pannekaker fylt med feta og spinat, svineruller pakket inn i prosciutto og havabborgrateng med villsopp er bare noen av delikatessene.
- Senviș , en liten, men populær smørbrødbutikk, er kjent for sine kreative kombinasjoner: kremet artisjokksaus, aubergine sautert i olivenolje og en sjenerøs porsjon caprese-salat.
- Terasa Obor , en gatematkiosk på den travle Obor-plassen, er Bukarests favorittsted for å nyte byens beste mici. Hemmeligheten ligger i en balansert blanding av biff og svinekjøtt, en subtil dose natron for å gjøre dem luftige, og en dæsj hvitløk som definerer deres distinkte smak. De serveres varme, med luftig brød og krydret sennep."
I tillegg til tradisjonelle restauranter, hevder Bucuresti seg også på fine dining-scenen, og gjenoppfinner rumenske smaker gjennom moderne teknikker, skriver National Geographic.
Dessuten bemerker publikasjonen at Bucuresti i økende grad omfavner internasjonal mat, med restauranter som Tobiko Sushi Fusion for sushielskere, Napoletinii for autentisk napolitansk pizza, IMZA for tyrkiske delikatesser og Pata Negra , en raffinert spansk restaurant.
National Geographic sier Bucuresti er en by i full gastronomisk sprudlende, hvor tradisjon og innovasjon kombineres for å skape en unik kulinarisk opplevelse.
Artikkelen her: https://www.nationalgeographic.com/travel/article/best-romanian-food-cuisine