DEN RUMENSKE SVARTEHAVSKYSTEN   |  REISEMÅL ROMANIA   |   NYHETER   |    | Twitter |

" Kom som en gjest, dra som en venn "

" Kom som en gjest, dra som en venn "

Iasi internasjonale lufthavn har fått Romanias mest moderne flyterminal

terminal T4 aeroport iasi

Den nye terminalen (T4) på ​​Iasi lufthavn ble åpnet for allmennheten fredag 29.mars 2024, etter en investering på nesten 100 millioner euro. Arbeidene ble utført av det østerrikske selskapet Strabag på mindre enn 16 måneder. Behandlingskapasiteten til T4 er 3,5 millioner passasjerer/år. Det er bare flyplassen i Bucuresti som har en lignende terminal. Flyplassen i Timisoara vil også få en tilsvarende terminal.

Terminalen har et areal på 31 500 kvadratmeter, og er arrangert på tre nivåer. Andre tekniske detaljer som er relevante for passasjerer: 20 innsjekkingsskranker, 12 selvinnsjekkingssystemer, 14 ombordstigningsporter (tre med luftbroer), seks sikkerhetsfiltre, en VIP- og en forretningssalong, plasser for aktiviteter som shopping, avslapning, lekeplass og andre fasiliteter.

En nyhet for flyplasser i landet, utenfor Bucuresti, er installasjonen av de 3 ombordstigningstunnelene ("aviobroer"). Investeringen beløp seg til 391 millioner lei (uten moms), og byggingen ble fullført på rekordtid: på bare 14 måneder.

Fra og med søndag 31.mars vil T4 være dedikert til Schengen-flyvninger, og den gamle terminalen (T3) til ikke-Schengen-flyvninger. Sikkerhetskontrollen av passasjerer som skal ha fly fra T3 vil også bli gjort i T4, med gangvei satt opp mellom de to terminalene. Samtidig skal T2 omkonfigureres til en lasteterminal.

Image


Galerie FOTO Noul terminal de la Aeroport a fost deschis .

GAMLEBYEN BUCURESTI har blitt et kjent møtested for turister fra hele Europa de siste årene

TIPS BUCURESTI

Bucuresti- Romanias hovedstad

DE RUMENSKE BADEBYENE

Badeferie på rumenske "Litoral"

Den rumenske riviera | Om de rumenske badebyene på norsk

LANDSBYMUSEET

Brasov

Brasov
Video

Europas størsta spa | www.therme.ro

Europas størsta spa | www.therme.ro
Therme Bucuresti er Europas største spa åpnet i januar 2016.Klikk bildet for en presentasjon

Iasi

Iasi
Video

Barlad

Barlad
Video