DEN RUMENSKE SVARTEHAVSKYSTEN   |  REISEMÅL ROMANIA   |   NYHETER   |    | Twitter |

" Kom som en gjest, dra som en venn "

" Kom som en gjest, dra som en venn "

En historisk dag for Romania

Image

Søndag 31.mars 2024 klokka 00.00 gikk Romania inn i Schengen når det gjelder reiser med fly og båt..

Romanias inntreden i Schengens luft- og maritime rom har endret flere regler for reiser, og myndighetene har forberedt endringene i lengre tid.

Det er 17 internasjonale flyplasser i Romania og båttrafikken på Donau er også en faktor i dette.

På flyplasser som Otopeni, Iasi, Timisoara og Cluj har reisende til og fra Schengen – inkludert Norge – fått egne nye terminaler der man ikke har de gamle kontrollene.Det er med andre ord slutt på lange tollkontroll-køer.

Man skal likevel være klar over denne rumenske regelen: Foreldre eller andre som reiser med barn under 16 år innen Schengen må ha dokumenter som viser relasjonen mellom disse.Og: Tenåringer mellom 16 og 18 år må ha en formell reisetillatelse fra sine foresatte. Ansatte kan kreve denne dokumentasjonen i alle avgangshallene.

-  De som reiser til land utenfor Schengen må bruke de gamle terminalene med omfattende dokumentkontroller. For mange rumenere betyr dette fortsatt mange byråkratiske kontroller på reiser til og fra UK:

Man skal også være klar over følgende:

Tilfeldige kontroller vil finne sted uansett terminaler - noe som betyr at politiet eller gendarmene vil kunne fjerne fra mengden de personene som de oppfatter som mistenkelige. -  Det vil si dersom de har mistanke om at en person er etterlyst av det rumenske politiet eller at noen forsøker å forlate landet med forfalskede dokumenter.Grensepolitiets hunder, spesialisert på å oppdage personer som kan ha forbudte stoffer på seg vil også være til stede på alle terminalene på flyplassene

Men 31 mars 2024 er uansett blitt en historisk dato for Romania. Det er allerede registrert en betydelig økende forhåndsbestilling av flybilletter mellom Romania og Schengen-land dette året. Økningen er så langt på 27% sammenlignet med fjoråret sier PROTV.


LINK PROTV



GAMLEBYEN BUCURESTI har blitt et kjent møtested for turister fra hele Europa de siste årene

TIPS BUCURESTI

Bucuresti- Romanias hovedstad

DE RUMENSKE BADEBYENE

Badeferie på rumenske "Litoral"

Den rumenske riviera | Om de rumenske badebyene på norsk

LANDSBYMUSEET

Brasov

Brasov
Video

Europas størsta spa | www.therme.ro

Europas størsta spa | www.therme.ro
Therme Bucuresti er Europas største spa åpnet i januar 2016.Klikk bildet for en presentasjon

Iasi

Iasi
Video

Barlad

Barlad
Video