DEN RUMENSKE SVARTEHAVSKYSTEN   |  REISEMÅL ROMANIA   |   NYHETER   |    | Twitter |

" Kom som en gjest, dra som en venn "

" Kom som en gjest, dra som en venn "

TARA HATEGULUI – et flott rumensk reisemål.

Image

Tara Hațegului, som ligger i hjertet av Romania – er et av de vakreste turistmålene i Romania mener mange,

Dette er en region rik på historie, kultur og imponerende naturlandskap.

Med en historie som strekker seg århundrer tilbake og med en variert kulturarv, tiltrekker Șara Hațegului årlig tusenvis av turister som er ivrige etter å oppdage de skjulte skattene til dette pittoreske stedet rikt på turistattraksjoner.

Hvis vi snakker om de gamle kirkene her er de virkelige mesterverk av arkitektur som tilbyr et fascinerende inntog i regionens historiske fortid.

Steinkirken i Densuș, regnet som den eldste kirken i sitt slag i Romania, er en stor attraksjon for turister. Denne kirken i landsbyen Densuș har sin opprinnelse på 1200-tallet, og dens unike konstruksjon integrerer hedenske og kristne elementer, mens interiøret bevarer en rekke historiske gjenstander.

Et annet attraksjonspunkt i Șara Hațegului er Slottet Corvinilor (Castelul Huniazilor), en imponerende middelalderfestning bygget på 1400-tallet. Med sine imponerende tårn, dype vollgraver og solide broer byr slottet på en autentisk opplevelse fra middelalderen. Denne arkitektoniske perlen er kjent ikke bare for sin storhet, men også for den historiske arven den har, både når det gjelder sin unike arkitektur og autentiske interiør.

I dag er Corvinilor Slott et populært turistmål, mye besøkt av turister fra inn- og utland. For tiden er slottet restaurert og senere omgjort til museum.

For naturelskere ligger Retezat nasjonalpark i kort avstand fra Hațeg og er en ekte skatt for fjellturentusiaster. Med ruvende topper, tette skoger, isbreer og et imponerende utvalg av flora og fauna, er denne nasjonalparken et paradis for både oppdagere og turister. Retezat har det mest varierte fjellrelieffet i Karpatene. Her er fjelltopper som overstiger 2000 m i høyden, og som har spor etter isbreer fra eldre tider-

Hațegului er også kjent for Hațeg-Silvuț Bison Reservat:

Silvuț-skogen har et imponerende område med uberørt vegetasjon og vakre enger. Dette er et perfekt ly for en av de største og best bevarte bestandene av bison i Europa. Disse vakre dyrene kan observeres i naturen i deres naturlige habitat. Samtidig, hvis du kommer hit, vil du kunne beundre andre dyrearter, som hjort, villsvin og fugler.

Ţara Haţegului – Retezat - Descoperă Eco-România

Atracții turistice Țara Hațegului: o destinație turistică fascinantă

GAMLEBYEN BUCURESTI har blitt et kjent møtested for turister fra hele Europa de siste årene

TIPS BUCURESTI

Bucuresti- Romanias hovedstad

DE RUMENSKE BADEBYENE

Badeferie på rumenske "Litoral"

Den rumenske riviera | Om de rumenske badebyene på norsk

LANDSBYMUSEET

Brasov

Brasov
Video

Europas størsta spa | www.therme.ro

Europas størsta spa | www.therme.ro
Therme Bucuresti er Europas største spa åpnet i januar 2016.Klikk bildet for en presentasjon

Iasi

Iasi
Video

Barlad

Barlad
Video