DEN RUMENSKE SVARTEHAVSKYSTEN   |  REISEMÅL ROMANIA   |   NYHETER   |    | Twitter |

" Kom som en gjest, dra som en venn "

" Kom som en gjest, dra som en venn "

Romania blir stadig mer populær blant utenlandske turister

Romania winter holidays - Awarded Tours in Transylvania

Tallet på utenlandske turister i Romania januar 2023 økte med 25% sammenlignet med januar 2022. Dette ifølge tall sitert av TVR. Og det er influensere og omtale fra bekjente som har vært i Romania som står for økningen i interesse. Mer enn reisebyråene.

En undersøkelse fra INS sier at stadig flere turister sier de er i Romania for første fordi de har venner som har skrytt av Romania som reisemål på flere måter. Mange sier også de har sett videoer på ulike nettsider som har motivert dem.

For å være eksakt var det i januar dette året 121700 utenlandske turister som besøkte Romania. Og det er Bucuresti som topper lista, med fjell-stasjoner, andre storbyer og spa-steder på de neste plassene. Snittet for opphold fra utlendingenes side i januar er 3 dager, en halv dag mer enn det rumenerne selv har brukt på en januar-ferie 2023.

Bransjen selv er optimistisk dette året, til tross for at de etterlyser mer støtte i promoteringen i utlandet fra rumenske myndigheter. Reservasjonene i Donau-deltaet er mange, hoteller i helt nordlige og sørlige badebyer er nær fullbooket i toppsesongen allerede og turistrutene i fjellet for blant annet syklister er blitt populære.

I en undersøkelse i høst sa utenlandske turister at det var den rumenske gjestfriheten de satte mest pris på, sammen med naturen, folkekulturen, mat-tradisjonene og de varierte aktivitetene man fikk tilbud om.

Tidligere har prisnivået vært en faktorene. Denne faktoren kom lenger ned i denne siste undersøkelsen. Det har blitt dyrere også i Romania, – uten at prisnivået i seg selv skremmer de utenlandske turistene.


RED | TVR | PROTV

România devine tot mai atractivă pentru turiștii străini. Aceștia află despre România de la prieteni, de la influenceri

GAMLEBYEN BUCURESTI har blitt et kjent møtested for turister fra hele Europa de siste årene

TIPS BUCURESTI

Bucuresti- Romanias hovedstad

DE RUMENSKE BADEBYENE

Badeferie på rumenske "Litoral"

Den rumenske riviera | Om de rumenske badebyene på norsk

LANDSBYMUSEET

Brasov

Brasov
Video

Europas størsta spa | www.therme.ro

Europas størsta spa | www.therme.ro
Therme Bucuresti er Europas største spa åpnet i januar 2016.Klikk bildet for en presentasjon

Iasi

Iasi
Video

Barlad

Barlad
Video