" Kom som en gjest, dra som en venn "

" Kom som en gjest, dra som en venn "

Millioner av euro investeres i de sørlige badebyene i Romania

Image

Det jobbes fra morgengry til sein kveld i badebyene sør på den rumenske Svartehavskysten, – fra badebyen Olimp til Mangalia. Det investeres millioner av euro som kommer fra europeiske fond, men også fra kreditter tatt opp av lokale økonomiske aktører..

Hvis alt går etter planen vil turister til sommeren gå på en helt nytt strandpromenade i feriestedet Cap Aurora - og bo i moderniserte tre- og firestjerners rom. Et semi-olympisk svømmebasseng og et spa-senter vil også dukke Hotel Opal, Cazare Cap Aurora, Sezon primăvara 2023opp i området som til nå på mange måter har vært glemt på kysten.

Samtidig, med to millioner euro fra europeiske fond, bygges den nye klippen i Cap Aurora. Nå er byggingen i full gang, og i begynnelsen av juni vil turister kunne gå langs en sti på over en kilometer som skal gå ned til stranden. Gangvegen vil ha flere hvileområder med benker.

Dragoș Angelescu, varaordføreren i Mangalia: "Siden byggingen av feriestedene på 70-tallet har absolutt ingenting blitt gjort på denne strandpromenaden i Cap AUrora, dette nye arbeidet  er det første prosjektet som involverer restaurering av strandpromenaden fra start til slutt”

På et 3-stjerners hotell i Jupiter gjøres det endringer i restauranten og resepsjonen. I en annen enhet av samme eier er alle rommene renovert. Investeringen her er fra egne midler og beløper seg til et sted over 2 millioner euro.

På feriestedet Jupiter - svært nær stranden-  blir det bygget et nytt spa-senter, med en behandlings-base, et treningsrom og også her et semi-olympisk basseng. Investeringen overstiger en og en halv million euro.

Fra Olimp til Mangalia er det over 100 000 tre- og firestjerners overnattingsrom! Totalt er nå 16 hoteller i gang med rehabilitering.

President for turistnæringen i Mangalia: "Vi har nå 70 000 gjesterom totalt i badebyene som ligger i Mangalia kommune – og som er plassert i moderne hotellenheter. De siste 3 årene er de alle modernisert og enda flere er i forberedelsesfasen, hvorav 1000 plasser er helt nye.»

Og ikke minst:

I sommersesongen, mellom feriestedene på sørkysten, vil  all offentlig lokal transport være gratis. Myndighetene vil sette i omløp ti elektriske busser også kjøpt med europeiske midler.


GAMLEBYEN BUCURESTI har blitt et kjent møtested for turister fra hele Europa de siste årene

TIPS BUCURESTI

Bucuresti- Romanias hovedstad

MEDIA OM ROMANIA SOM REISEMÅL

DE RUMENSKE BADEBYENE

Badeferie på rumenske "Litoral"

Den rumenske riviera | Om de rumenske badebyene på norsk

LANDSBYMUSEET

Brasov

Brasov
Video

Europas størsta spa | www.therme.ro

Europas størsta spa | www.therme.ro
Therme Bucuresti er Europas største spa åpnet i januar 2016.Klikk bildet for en presentasjon

Iasi

Iasi
Video

Barlad

Barlad
Video