DEN RUMENSKE SVARTEHAVSKYSTEN   |  REISEMÅL ROMANIA   |   NYHETER   |    | Twitter |

" Kom som en gjest, dra som en venn "

" Kom som en gjest, dra som en venn "

Harghita fylke vil ha Cheile Bicazului fra Neamt fylke

peisaj munti cheile bicazului

De kjente fjellformasjonene Cheile Bicazului  - eller Bicaz-nøklene om man vil på norsk - som formelt ligger på territoriet til Neamţ fylke, kreves nå i retten av Harghita fylkeskommune

En domstol avsa allerede en dom for to år siden at Cheile Bicazului  ligger på territoriet til Neamt fylke - men Fylkesmannen i Harghita går til retten igjen, med samme anmodning om at fjellformasjonene egentlig ligger i hans fylke.

Grenseområdet mellom de to fylkene har i flere rettsaker fra 2014 og 2019 blitt korrigert. Det gjelder en sone på rundt 700 hektar. Da Neamt fylke i 2019 mistet områder rundt Bicaz kommune og dermed fjellkjeden – anket de og fikk medhold i Ploiesti lagmannsrett og Neamt fikk tilbake Cheile Bicazului .

Hargitha fylke på sin side anket, men dette ble avvist i 2021. Nå går de til ny sak med samme krav om å få fjellmonumentet plassert på sitt fylkesområde.

En lignende  og mer kjent prosess fant sted mellom fylkene Prahova og Dâmbovița, som begge gjorde krav på monumentene Sfinxen og Babele  i massivet Bucegi. Prosessen mellom de to fylkene startet for flere år siden og gikk gjennom flere rettsinstanser. Retten avgjorde saken definitivt til fordel for Dâmboviţa County.

Utover det rent territoriale er fjell-monumentene et trekkplaster for turisme – og de ulike fylkene vil utnytte dette økonomisk.


GAMLEBYEN BUCURESTI har blitt et kjent møtested for turister fra hele Europa de siste årene

TIPS BUCURESTI

Bucuresti- Romanias hovedstad

DE RUMENSKE BADEBYENE

Badeferie på rumenske "Litoral"

Den rumenske riviera | Om de rumenske badebyene på norsk

LANDSBYMUSEET

Brasov

Brasov
Video

Europas størsta spa | www.therme.ro

Europas størsta spa | www.therme.ro
Therme Bucuresti er Europas største spa åpnet i januar 2016.Klikk bildet for en presentasjon

Iasi

Iasi
Video

Barlad

Barlad
Video