DEN RUMENSKE SVARTEHAVSKYSTEN   |  REISEMÅL ROMANIA   |   NYHETER   |    | Twitter |

" Kom som en gjest, dra som en venn "

" Kom som en gjest, dra som en venn "

Hotelleierne i badebyene vil ha flere turister: Lover lavere priser sommeren 2023

Cazare litoral romanesc 2022

Med mindre inntekter denne sommeren sammenlignet med 2021, ønsker hotelleiere ved sjøen å bringe kundene tilbake til sjøen neste sommer. Selv om strendene har vært stappfulle denne sommeren med rumenske turister, har overnattingen på hotellene blitt redusert med 10%. Turistene har bodd privat på “cazare” eller kommet i helgene eller på dagsturer.

Bransjen lover å holde prisene nede for neste sommer og tilbyr rabatter på opptil 50 % for de som allerede kjøper ferien sin i 2023 fra og med denne måneden.

Også de bulgarske naboene varsler massive kutt for neste år. Og grekerne, med to måneder til av sesongen foran seg, håper å tiltrekke seg turister også denne høsten med lavere rater med opptil 30 %.

Studie viser at første punkt som rumenerne tar i betraktning er kostnadene for ferien, - deretter selve destinasjonen. Dette er den viktigste faktoren når det gjelder ferie-planleggingen

Utlendingene har glimret med sitt fravær denne sommeren – ene og alene grunnet frykten over hva som kan skje i Ukraina og nærheten til den ukrainske kysten – mener bransjen. Forbrukerorganisasjoner sier at dette ikke er helt korrekt: - høye priser har vært like skremmende siden utlendinger har funnet billigere ferier enn i Mamaia – i land som Tyrkia, Hellas og Bulgaria. En tredje faktor har vært usikkerheten med innstilte flyavganger.

Dersom hotellbransjen i andre badebyer enn Mamaia promoterte seg i utlandet med sine alltid lavere priser – vil dette bli en suksess – mener eksperter.

Turistministeren har nå satt av 100000 euro for å sponse vloggere og “influensere online”  – det være seg rumenske eller utenlandske – som promoterer Romania i utlandet.


GAMLEBYEN BUCURESTI har blitt et kjent møtested for turister fra hele Europa de siste årene

TIPS BUCURESTI

Bucuresti- Romanias hovedstad

DE RUMENSKE BADEBYENE

Badeferie på rumenske "Litoral"

Den rumenske riviera | Om de rumenske badebyene på norsk

LANDSBYMUSEET

Brasov

Brasov
Video

Europas størsta spa | www.therme.ro

Europas størsta spa | www.therme.ro
Therme Bucuresti er Europas største spa åpnet i januar 2016.Klikk bildet for en presentasjon

Iasi

Iasi
Video

Barlad

Barlad
Video