DEN RUMENSKE SVARTEHAVSKYSTEN   |  REISEMÅL ROMANIA   |   NYHETER   |    | Twitter |

" Kom som en gjest, dra som en venn "

" Kom som en gjest, dra som en venn "

Fantastisk utsikt fra Lespezi-toppen i Fagaras.

Priveliştea fabuloasă ce poate fi admirată de pe Vârful Lespezi din Făgăraş. Până când mai poate fi urcat în siguranţă

Utsikten som man får fra Lespezi-toppen i Făgăraş er helt fabelaktig. Og man kan klatre helt opp på toppen uten store problemer dersom har planlagt det hele godt..
”Hvis du elsker fjellene, men ennå ikke har besteget fjelltoppen Lespezi i Făgăraş -fjellene, bør du ikke gå glipp av denne muligheten når fjellstien er åpen”  - skriver avisen ADEVARUL i en reportasje som er linket under.

Du må imidlertid være i god fysisk form - for dette er en seks timers rute. Klatresesongen er bare åpen for ikke-profesjonelle i noen få uker uker på den varmeste årstiden , deretter er oppstigningen bare for klatrere. - De syv toppene på over 2500 meters høyde i  de spektakulære Făgăraşfjellene byr på et virkelig imponerende landskap. Å nå disse fjelltoppene krever ambisjoner og utholdenhet. Klatreturen er en strekning på 10 kilometer med  en nivåforskjell på 1343 meter.

Lespezier er , ved siden av Negoiu og Cornul Călţunului, en av de tre høyeste fjelltoppene i den vestlige halvdelen av Karpatene. Og den femte høyeste i de rumenske Karpatene sett under ett-

Profesjonelle fjellklatrere kan besøke toppen året rundt, – vi andre kun noen uker om sommeren og høsten. – Midtvinters derimot er det helt på eget ansvar også for de profesjonelle – sier Fjellredningstjenesten i området. Som legger til at på dager med uvær vinterstid er alt stengt for alle – uansett fjellklatrernivå.

Priveliştea fabuloasă ce poate fi admirată de pe Vârful Lespezi din Făgăraş, al cincilea, ca înălţime, din Carpaţii Româneşti

Priveliştea fabuloasă ce poate fi admirată de pe Vârful Lespezi din Făgăraş. Până când mai poate fi urcat în siguranţă
Citeste mai mult:
adev.ro/qyohzz

GAMLEBYEN BUCURESTI har blitt et kjent møtested for turister fra hele Europa de siste årene

TIPS BUCURESTI

Bucuresti- Romanias hovedstad

DE RUMENSKE BADEBYENE

Badeferie på rumenske "Litoral"

Den rumenske riviera | Om de rumenske badebyene på norsk

LANDSBYMUSEET

Brasov

Brasov
Video

Europas størsta spa | www.therme.ro

Europas størsta spa | www.therme.ro
Therme Bucuresti er Europas største spa åpnet i januar 2016.Klikk bildet for en presentasjon

Iasi

Iasi
Video

Barlad

Barlad
Video