" Kom som en gjest, dra som en venn "

" Kom som en gjest, dra som en venn "

VELKOMMEN TIL ROMANIA!

På de siste ti årene er antallet utenlandske turister i Romania fordoblet. Den mest dramatiske økningen har skjedd de siste tre årene, Først og fremst fordi standarden på hoteller og destinasjoner er vesentlig forbedret , internasjonal presse skryter av landet som billig og spennende - og fordi Romania er et trygt reisemål i en turbulent verden
. LES MER |


Denne siden: Nyheter og info om reisemål Romania

Denne siden: Nyheter og info om reisemål Romania
This site: About Romania as a travel destination in the Norwegian language

Peles slott i Sinaia, Romania

Destinasjon Romania sitt bilde.

Plassert ved foten av Bucegi-fjellene i den pittoreske byen Sinaia, er Peles slott et mesterverk av tysk renessansearkitektur, betraktet av mange som et av de mest fantastiske slottene i Europa.

Byggingen av slottet ble påbegynt av kong Carol I i 1873 og ferdigstilt i 1883. Slottet fungerte som sommerferieslott til den kongelige familien fram til 1947. De 160 rommene er utsmykket med de fineste eksemplene på europeisk kunst, Murano-krystallkroner, tyske glassmalerier og Cordoba-skinnbelagte vegger.

Peles slott var det første europeiske slottet som helt ble opplyst av elektrisk strøm. Strømmen ble produsert av slottets eget anlegg.

Slottet er en av Romanias mest sette bygninger turistmessig og er delvis fortsatt brukt av den rumenske kongefamilien ved offisielle anledninger.

Tidlig dette året kunne media fortelle om en konflikt mellom den rumenske staten og kongefamilien om strømregninger og vedlikehold av slottet. Nå er dette løst raskt til Romania å være siden myndighetene vet hvor viktig slottet er turistmessig, kulturelt og historisk.

Destinasjon Romania sitt bilde.

Destinasjon Romania sitt bilde.


Infogrammer om vakre Romania


Alt du trenger å vite for å ordne deg en ferie på den rumenske sommer - riviera

MEDIA OM ROMANIA SOM REISEMÅL

TIPS BUCURESTI

Bucuresti- Romanias hovedstad

ROMANIAS HOVEDSTAD

THERME BUCURESTI

THERME BUCURESTI
Therme Bucuresti er Europas største spa åpnet i januar 2016.Klikk bildet for en presentasjon

Den rumenske riviera | Om de rumenske badebyene på norsk

Rumenske badebyer: SATURN

VÅR FACEBOOKSIDE

VÅR FACEBOOKSIDE
Destinasjon Romania