" Kom som en gjest, dra som en venn "

" Kom som en gjest, dra som en venn "

Kulturpalasset i Iasi

CollageMaker_20180318_180322521

Kulturpalasset i Iasi er et landemerke for byen, bygget i perioden 1906 – 1925.Slottet ble i utgangspunktet oppført som et kongelig palass for moldaviske fyrster. Historiens gang endret bruken av slottet.

Bygningen er i dag listet som et viktig rumensk historisk monument, - der minner og gjenstander bevart fra de fyrstelige hoff den gang da inngår. Slottet ble først offisielt åpnet i 1925. Bygningen er en glad arkitektonisk blanding av stilene neogotisk, romantisk og neobarokk - i utgangspunktet skapt av arkitekten I.D. Berindey.

Bygningen fungerte etter åpningen 1925 og fram til 1955 som Administrasjons – og Justispalasset for Iasi by. I 1955 ble slottet hjemmet til viktige kulturinstitusjoner i Iasi - og er siden kjent som Kulturpalasset i hovedstaden for den rumenske Moldova-regionen.

I dag er Kulturpalasset et kompleks av museer. Blant annet finner man Moldovas historiske museum fra 1916, Moldovas etnografiske museum fra 1943, Kunstmuseet fra 1860, Kunstmuseet fra 1850 , Museet for vitenskap og teknologi Stefan Porocopius fra 1955 og Senteret for bevaring og restaurering av kulturarv fra 1975. Andre samtidsmuseer er opprettet de siste tiårene. En komplett oversikt finnes på websida http://palatulculturii.ro/

Kulturpalasset i Iasi arrangerer utstillinger og konserter – og er uten diskusjon storbyens fremste turistattraksjon

image

GAMLEBYEN BUCURESTI har blitt et kjent møtested for turister fra hele Europa de siste årene

TIPS BUCURESTI

Bucuresti- Romanias hovedstad

MEDIA OM ROMANIA SOM REISEMÅL

DE RUMENSKE BADEBYENE

Badeferie på rumenske "Litoral"

Den rumenske riviera | Om de rumenske badebyene på norsk

LANDSBYMUSEET

Brasov

Brasov
Video

Europas størsta spa | www.therme.ro

Europas størsta spa | www.therme.ro
Therme Bucuresti er Europas største spa åpnet i januar 2016.Klikk bildet for en presentasjon

Iasi

Iasi
Video

Barlad

Barlad
Video