" Kom som en gjest, dra som en venn "

" Kom som en gjest, dra som en venn "

Økende turisme, men i nye former

Turismul este în creştere, dar şi în schimbare / foto: Pixabay

Turismen øker i Romania.Som eksempel:I sommer er det 30% flere turister på den rumenske kysten enn tidligere år.

Hotellbransjen har enkelte steder både i fjellene og i badebyene hatt 100% dekning i august.

Men de klassiske turistbyråene er ikke like fornøyde. I Romania som i mange andre land har folk begynt å ordne sin egen ferie online.

Det gjelder alt fra flybilletter, lokal transport og bestilling av overnatting. Det gjelder også aktiviteter under ferieoppholdet.

Folk velger selv individuelle aktiviteter ut fra info og tilbud de finner lokalt direkte hos arrangøren. Charterturer er nå for det meste knyttet til fjerne reisemål og kortere ferieperioder som jul og nyttår.

Men bildet er variert. Nettjenesten Airbnb - som har vært en faktor i denne nye tendensen - har i det siste opplevd en uventet nedgang og har selv annullert over 200000 boligannonser grunnet klager og feilinformasjon.

På europeisk nivå har store reisebyråer som TUI i Tyskland først hatt en nedgang grunnet momentene over – men har i sommer året endret dette ved å satse på nye reisemål som for eksempel kjøligere regioner som Skandinavia i en sommer med ekstrem varme mange steder.


REF | https://tvrinfo.ro/analiza-turismul-este-in-crestere-dar-si-in-schimbare-calatorii-prefera-sa-si-rezerve-singuri-vacantele/

GAMLEBYEN BUCURESTI har blitt et kjent møtested for turister fra hele Europa de siste årene

TIPS BUCURESTI

Bucuresti- Romanias hovedstad

DE RUMENSKE BADEBYENE

Badeferie på rumenske "Litoral"

Den rumenske riviera | Om de rumenske badebyene på norsk

LANDSBYMUSEET

Brasov

Brasov
Video

Iasi

Iasi
Video