" Kom som en gjest, dra som en venn "

" Kom som en gjest, dra som en venn "

Den største terminalen med containere i Sør-og Sentral-Europa innviet i Constanta

Image

Havna i Constanta har nå den største containerterminalen i Sentral- og Øst-Europa. Hundrevis av containere blir lastet direkte på skipene og eksportert til Tyrkia.

Den enorme betongplattformen mellom containerne og kysten ble innviet denne måneden etter en investering på 45 millioner euro fra europeiske midler, gjort av en privat operatør.

Constanța er også  igjen forbundet med ferger til Tyrkia og Georgia. Det blir dermed en forbindelsesnode for varer som kommer fra Asia og skal til Vest-Europa.

Etter mange forsinkelser og mye tapte penger har vei- og jernbaneinfrastrukturen også utviklet seg nok til å endelig gjøre havna i Constanța mer effektiv.

Cosmin Cârstea – daglig leder i DP World Romania: «Vi kan nå levere varer til vestlige deler av Romania mye raskere. Hvis vi før gjorde dette på 4-5 dager, leverer vi nå varene på 2 dager".


Kilde:

https://stirileprotv.ro/eu-yes-la-vot/cel-mai-mare-terminal-de-containere-din-europa-centrala-si-de-est-inaugurat-la-constanta-implicatii-majore-pentru-romania.html

GAMLEBYEN BUCURESTI har blitt et kjent møtested for turister fra hele Europa de siste årene

TIPS BUCURESTI

Bucuresti- Romanias hovedstad

DE RUMENSKE BADEBYENE

Badeferie på rumenske "Litoral"

Den rumenske riviera | Om de rumenske badebyene på norsk

LANDSBYMUSEET

Brasov

Brasov
Video

Iasi

Iasi
Video