" Kom som en gjest, dra som en venn "

" Kom som en gjest, dra som en venn "

Unik rumensk kultur og historie promoteres online

România atractivă

Romania endrer sin strategi for å promotere turisme . Man vil i en periode satse stort på kulturturisme – og målet er å øke antallet turister til Romania med 20%.

Gjennom nettplattformen Attractive Romania finner man informasjon og bilder om arkitektur, gastronomi, kirker, festninger og andre monumenter i Romania. Noen av objektene er mer enn spesielle,

For at turistene lettere skal nå de målene de er interessert i skal det settes opp over 8000 skilt på riks- og fylkesveier som samsvarer med de reisemålene som er presentert på plattformen..

For eksempel i den befestede kirken Biertan var det for hundrevis av år siden et “ekteskapsfengsel” med et rom med en seng, et bord og en stol. Der, i seks uker, etter ordre fra landsbypresten, ble ektepar som ikke lenger forsto hverandre fengslet sammen som en metode for å gjenoppdage følelsene sine. Det er bare ett av stedene i Romania som kan forbløffe turister.

I Hunedoare fylke promoteres  den unike marmorlandsbyen Alun som er den eneste i sitt slag i verden, pluss bygda Cerișorm som er en landsby med steinkors. En falsk grav er reist ved hvert kors for mannlige familiemedlemmer som ikke kom tilbake fra krigene.

Andre ruter inkluderer for eksempel befestede kirker, trekirker og klostre i Moldova. Eller festningene, de romerske fortene, gastronomien og kulturlandskapet i Donaudeltaet.

I dette prosjektet som er organisert av det rumenske departementet for investeringer og europeiske prosjekter presenterer man 275 reisemål i 35 rumenske fylker.

Den attraktive Romania-applikasjonen presenteres på rumensk og engelsk. Snart også på tysk, fransk og ungarsk.


https://tvrinfo.ro/romania-atractiva-12-rute-cultural-turistice-vor-fi-promovate-online/

GAMLEBYEN BUCURESTI har blitt et kjent møtested for turister fra hele Europa de siste årene

TIPS BUCURESTI

Bucuresti- Romanias hovedstad

DE RUMENSKE BADEBYENE

Badeferie på rumenske "Litoral"

Den rumenske riviera | Om de rumenske badebyene på norsk

LANDSBYMUSEET

Brasov

Brasov
Video

Iasi

Iasi
Video