" Kom som en gjest, dra som en venn "

" Kom som en gjest, dra som en venn "

Senatet har vedtatt prosjektet “ En grønn ringvei Bucuresti – Ilfov”

Image

Senatet i det rumenske parlamentet vedtok mandag den nye skogbruksloven som inkluderer opprettelsen av “ Den grønne ringveien Bucuresti – Ilfov” - Denne veiruten skal gi fri tilgang til skogene rundt og i Bucuresti for rekreasjon - og gi beskyttelse av eksisterende trær.

Organisasjonene som lanserte ideer sier at den grønne ringveien Bucuresti-Ilfov er et folkehelseprosjekt med en sterk sosial og anti-forurensningskomponent.

I sammenheng med den dramatiske forurensningen i Bucuresti de siste årene og den bekymringsfulle hogsten av skog rundt hovedstaden, har over 150 ikke-statlige organisasjoner, samfunnsgrupper og offentlige personer, forent seg under paraplyen Civic Platform Together for the Green Belt med nettsiden www.centuraverde.ro

Og med støtte fra presidentadministrasjonen kom prosjektet opp i det rumenske parlamentet – og senatet – som nå altså har vedtatt prosjektet.  De som fronter prosjektet sier at vedtaket først og fremst vil beskytte skogene i Ilfov. Men loven vil også katalysere opprettelsen av grønne belter for andre byer i resten av Romania.


KILDE NEWS.RO

GAMLEBYEN BUCURESTI har blitt et kjent møtested for turister fra hele Europa de siste årene

TIPS BUCURESTI

Bucuresti- Romanias hovedstad

DE RUMENSKE BADEBYENE

Badeferie på rumenske "Litoral"

Den rumenske riviera | Om de rumenske badebyene på norsk

LANDSBYMUSEET

Brasov

Brasov
Video

Europas størsta spa | www.therme.ro

Europas størsta spa | www.therme.ro
Therme Bucuresti er Europas største spa åpnet i januar 2016.Klikk bildet for en presentasjon

Iasi

Iasi
Video

Barlad

Barlad
Video