DEN RUMENSKE SVARTEHAVSKYSTEN   |  REISEMÅL ROMANIA   |   NYHETER   |    | Twitter |

" Kom som en gjest, dra som en venn "

" Kom som en gjest, dra som en venn "

Nettstedet Hopper: Fagaras festning er blant de vakreste i verden

Image

Journalister fra Hopper, et nettsted basert i Montreal og Hudson som spesialiserer seg på å organisere turer, har inkludert Făgăraș festning på en liste over de vakreste festningene i verden.

Făgăraș-festningen bærer minnene fra en turbulent og begivenhetsrik historie på veggene sine, og “er et sted som må besøkes minst én gang i livet” sier nettstedet.

Byggingen av Făgăraș-festningen begynte i 1310 og ble opprinnelig tenkt på som en strategisk bastion ment å forsvare den sørøstlige delen av Transilvania mot truslene fra tatarenes og ottomanernes konstante angrep.

På 1500-tallet, under styret av adelige Ștefan Mailat, opplevde festningen en ny æra med transformasjoner og konsolideringer.

Forsvarsmurene ble doblet i tykkelse og de innvendige rommene ble tilpasset de nye strategiske behovene. Men i 1541 ble festningen beleiret av ottomanene under kommando av Mustafa Pasha, og Stefan Mailat ble tatt til fange og døde i fangenskap i Konstantinopel ti år senere.

I 1599 okkuperte Mihai den modige, som ble prins av Transilvania, festningen og ga den til sin kone Stanca. Hun gjorde den til et trygt skattkammer for fyrstefamilien.

I de påfølgende årene opplevde festningen nye transformasjoner og utvidelser. I 1617 ble to nivåer lagt til det sørvestlige tårnet, også kjent som det røde tårnet, og ga festningen en imponerende silhuett og økt funksjonalitet.

I løpet av 1600-tallet ble Făgăraș et reelt politisk og administrativt senter for fyrstedømmet Transilvania, og festningen ble fast residens for fyrsten og hans familie.

Festningen er åpen året rundt. Fotografering og filming er ok dersom det ikke er i kommersiell hensikt.

NETTSTEDET TIL FESTNINGEN  https://cetateafagarasului.com/


Kilde til artikkelen;

https://stirileprotv.ro/stiri/travel/cetatea-din-romania-prea-putin-cunoscuta-romanilor-care-a-fost-inclusa-intr-un-top-al-celor-mai-frumoase-cetati-din-lume.html

GAMLEBYEN BUCURESTI har blitt et kjent møtested for turister fra hele Europa de siste årene

TIPS BUCURESTI

Bucuresti- Romanias hovedstad

DE RUMENSKE BADEBYENE

Badeferie på rumenske "Litoral"

Den rumenske riviera | Om de rumenske badebyene på norsk

LANDSBYMUSEET

Brasov

Brasov
Video

Europas størsta spa | www.therme.ro

Europas størsta spa | www.therme.ro
Therme Bucuresti er Europas største spa åpnet i januar 2016.Klikk bildet for en presentasjon

Iasi

Iasi
Video

Barlad

Barlad
Video