DEN RUMENSKE SVARTEHAVSKYSTEN   |  REISEMÅL ROMANIA   |   NYHETER   |    | Twitter |

" Kom som en gjest, dra som en venn "

" Kom som en gjest, dra som en venn "

Rumenske DAN AIR åpner direkte flyrute BACAU – GARDERMOEN

Just Us Air și-a schimbat oficial numele în Dan Air

Det rumenske flyselskapet DAN AIR har skapt turbulens i turistbransjen i Brasov etter at de nå denne måneden flytter alle sine flyavganger fra den nye flyplassen i Brasov til den eldre flyplassen i Bacau.

Og den nye direkte flyruta til Norge som var annonsert fra Brasov til Gardermoen – vil nå bli Bacau – Gardermoen. Online bookinger til Norge har ikke vært mulig til nå, men turistbyråer sier dette vil bli mulig fra desember.

Flyplassen i Brasov er den neste i Romania overvåket navigasjonsmessig via nettet fra en spesielt IT-kontor i Arad og myndighetene har ikke tillatt døgnåpent når det gjelder avganger og ankomster. Denne tidsbegrensningen har frustrert DAN AIR og de har fått avslag på alle søknader om å utvide åpningstidene. Nå blir det bare Wizz Air som har avganger fra Brasov fem ganger i uka og det er katastrofe for Romanias nye flyplass og turistnæringen i Brasov – skriver BIZBRASOV.ro

Den korteste veidistansen mellom Bacau og Brasov er 180 km. DAN AIR har i ne periode  lovet gratis busstransport for turister som har bestilt flybilletter til Brasov men som nå ender opp i Bacau.

Bacau er en større by i rumenske Moldova , en av de eldste i regionen - og vakker på sin måte. Det er også kun 127 km til den største byen i den rumenske Moldovaregionen: Iasi. Det  blir spennende å se om om denne direkteruta mellom Norge og Romania blir en suksess.

Byen Bacau er preget av middelalderarkitektur og hovedsakelig gotisk stil, og har et interessant veisystem som dateres tilbake til Napoleon-perioden. Bacau er  ansett som en folkevennlig by, beboelig og gjestfri, har store parker, spesielt den store og veldig romantiske Rosenparken. Du kan lese om BACAU på engelsk her:

https://www.aviontourism.com/en/destinations/bacau-865

Image

Dan Air er et rumensk flyselskap med hovedkontor i Bucuresti. Det startet regulære passasjerflyoperasjoner under eget merke i juni 2023, etter tidligere å ha drevet charterflyvninger og wet lease-flyvninger med egne fly for forskjellige andre flyselskaper siden etableringen i slutten av 2017.

Flyselskapets nettside | https://danair.ro/en


Teks: REDAKSJONEN


GAMLEBYEN BUCURESTI har blitt et kjent møtested for turister fra hele Europa de siste årene

TIPS BUCURESTI

Bucuresti- Romanias hovedstad

DE RUMENSKE BADEBYENE

Badeferie på rumenske "Litoral"

Den rumenske riviera | Om de rumenske badebyene på norsk

LANDSBYMUSEET

Brasov

Brasov
Video

Europas størsta spa | www.therme.ro

Europas størsta spa | www.therme.ro
Therme Bucuresti er Europas største spa åpnet i januar 2016.Klikk bildet for en presentasjon

Iasi

Iasi
Video

Barlad

Barlad
Video