DEN RUMENSKE SVARTEHAVSKYSTEN   |  REISEMÅL ROMANIA   |   NYHETER   |    | Twitter |

" Kom som en gjest, dra som en venn "

" Kom som en gjest, dra som en venn "

All-Inclusive: BULGARIA versus ROMANIA

Image

- Rumenere som vanligvis reiser til badebyene i Bulgaria i sommerferien er i ferd med å revurdere reisemålet.

Bulgaria har vært et av de mest populære utenlands-destinasjonene sommerstid for rumenere som har et budsjett for utenlandsturer.

Og det har vært det omfattende tilbudet i Bulgaria på ALL-INCLLSIVE-hoteller som har fristet. Mange rumenske familier liker å ha betalt alt i forkant og ikke ha uventede utgifter under ferien.

Nå har mange i bulgarsk turistindustri vedtatt å droppe konseptet med ALL-INCLSIVE sommeren 2024. -  Dette er i alle fall foreslått og allerede gjennomført hos flere hoteller som til nå har drevet med alt inkludert.

Hotellbransjen i Bulgaria som nå dropper all-inclusive sier at dette ikke lenger er lønnsomt – fordi uventede prisøkninger på energi, mat og utstyr ikke dekkes av prisene som via all-inclusive må fastsettes 3 – 6 måneder i forkant. Restaurantene i all-inclusive har opplevd store uventede utlegg som ikke kan dekkes når hotellet allerede har solgt pakkene god tid i forveien.

Hotellbransjen på kysten i Romania som driver i denne kategorien har ikke slike planer. Romania har ikke like mange hoteller med all-inclusive som Bulgaria, men antallet har økt betydelig de siste årene – og har hatt suksess blant turister som  har et større feriebudsjett.

Turistbyråer som lokalavisene i Constanta har vært i kontakt med sier at de allerede registrerer økt interesse for rumenske ALL-INCLUSIVE-hoteller – og dette fra rumenske turister som til nå har valgt slike hoteller i Varga-området i Bulgaria. De sier at januar – februar 2024 vil vise om denne reservasjons-trenden fortsetter.

Når dette er sagt må man legge til at all-inclulsive-hotellene i Romania er langt dyrere enn de i Bulgaria – når man tar samme standard, tilbud og samme type beliggenhet i betraktning. Forbrukergrupper sier det kan være like dyrt som å reise til et eksotisk reisemål i gitte sammenhenger.

En annen trend som tar har tatt fart også i Romania er airbnb. Spesielt i storbyer som Bucuresti, Cluj og Timisoara kan slike leiligheter være billigere og bedre enn hoteller. Nå sier derimot de rumenske myndighetene at et stort antall som leier ut via airbnb ikke har registrert seg som loven påbyr. Og de lover kontroller i så måte.


RED | Romanianytt.

GAMLEBYEN BUCURESTI har blitt et kjent møtested for turister fra hele Europa de siste årene

TIPS BUCURESTI

Bucuresti- Romanias hovedstad

DE RUMENSKE BADEBYENE

Badeferie på rumenske "Litoral"

Den rumenske riviera | Om de rumenske badebyene på norsk

LANDSBYMUSEET

Brasov

Brasov
Video

Europas størsta spa | www.therme.ro

Europas størsta spa | www.therme.ro
Therme Bucuresti er Europas største spa åpnet i januar 2016.Klikk bildet for en presentasjon

Iasi

Iasi
Video

Barlad

Barlad
Video