DEN RUMENSKE SVARTEHAVSKYSTEN   |  REISEMÅL ROMANIA   |   NYHETER   |    | Twitter |

" Kom som en gjest, dra som en venn "

" Kom som en gjest, dra som en venn "

Igjen fullt av E.coli-bakterier i badevannet i Eforie Nord

Image

Den høyeste konsentrasjonen av bakterier i havet ved strendene i badebyene ble den 12.juli registrert i Eforie Nord. 1305 E.coli-bakterier i 100 milliliter med havvann ble notert. Det bør være maks 250 slike bakterier i en slik havmengde for at vannet skal være utmerket. Verst er det på Bellonastranda hvor folk ligger nesten oppå hverandre nå i toppsesongen. Eforie Nord har toppet denne statistikken flere somrer siden 1014.

Leger sier at bakteriene dukker opp i store mengder i havet når folk kaster mat, skitne bleier eller til og med bruker havet i stedet for å gå på toalettet. DSP hevder dette siste er hovedproblemet, enda det er toaletter hver 200. meter på stranden i Eforie Nord.

Spesialistene i Folkehelsedirektoratet sier at selv under disse forholdene kan folk gå ut i vannet og svømme. I seg selv er det ikke farlig dersom man ikke inntar vann, men at foreldre bør passe ekstra godt på barna sine i slike

En høy konsentrasjon av E.coli ble også oppdaget på stranda inne i byen Mangalia – her var nivået på 641, – men som likevel betyr at badevannet fortsatt er tilfredsstillende. Samme nivå ble registrert i Neptun, altså rundt halvparten av nivået i Eforie Nord.

Claudia Cambrea som er infeksjonslege i Constanta sier: "Denne E.coli-bakterien er svært utbredt i havmiljøet. Den kan gi urinveisinfeksjoner, fordøyelsesinfeksjoner, men den kan også  føre til mer alvorlige infeksjoner som sepsis eller hjernehinnebetennelse."

Det beste badevannet ifølge DSP Constanta-analyser denne sommeren er i Vadu, Mamaia, Mamaia Nord, Cap Aurora - og Venus .  Venus topper lista over badebyer med rent havvann denne sommeren.


REF | https://www.gandul.ro/actualitate/bacterie-periculoasa-descoperita-in-apa-marii-pe-litoralul-romanesc-cum-putem-evita-sa-ne-imbolnavim-20016996

Bildet over: PROTV

GAMLEBYEN BUCURESTI har blitt et kjent møtested for turister fra hele Europa de siste årene

TIPS BUCURESTI

Bucuresti- Romanias hovedstad

DE RUMENSKE BADEBYENE

Badeferie på rumenske "Litoral"

Den rumenske riviera | Om de rumenske badebyene på norsk

LANDSBYMUSEET

Brasov

Brasov
Video

Europas størsta spa | www.therme.ro

Europas størsta spa | www.therme.ro
Therme Bucuresti er Europas største spa åpnet i januar 2016.Klikk bildet for en presentasjon

Iasi

Iasi
Video

Barlad

Barlad
Video