DEN RUMENSKE SVARTEHAVSKYSTEN   |  REISEMÅL ROMANIA   |   NYHETER   |    | Twitter |

" Kom som en gjest, dra som en venn "

" Kom som en gjest, dra som en venn "

SAT DE VACANTA – Constanta

Image

Sat de Vacanta - "Ferielandsbyen" - er et populært sted i Constanta blant turister som tilbringer ferien på feriestedet Mamaia - og blant innbyggerne i havnebyen Constanta. Stedet ligger sør for Mamaia mellom innsjøene Tabacarie og Siutghiol - og ved bulevarden som skiller Constanta by og badebyen Mamaia.

Sat de Vacanta var tenkt som et kompleks av restauranter som tilbyr kulinariske spesialiteter fra de rumenske provinsene. Det er derfor alle lokaler og restauranter i ferielandsbyen har navn som Casa Prahoveana, Casa Valceana, Casa Dobrogeana og Casa Argeseana.

I dag er disse husene ikke bare restauranter - men terrasser, kommersielle gallerier og boder med suvenirer av alle slag.

Hovedattraksjonen i Sat de Vacanta er likevel LUNA PARK, en fornøyelsespark full av lys og fargerike aktiviteter spesielt på kveldstid. Togbaner og karuseller er tilgjengelig for de minste, samt installasjoner som byr på spenning for de voksne - som spesielle sentrifuger, berg-og-dal-baner, pariserhjul og tårnheiser. Det finnes også en bowlinghall i parken.

Hvis man liker å beundre omgivelsene fra høyden har man også til disposisjon et stort hjul som gir deg en fantastisk utsikt over feriestedet Mamaia og byen Constanta.

En hevet fotgjengerbru over bulevarden fra Sat de Vacanta bringer deg direkte til starten av strendene i Mamaia. Og taubanen TELEGONDOLA er bare 200 meter til venstre når du kommer over til Mamaia-siden.


GAMLEBYEN BUCURESTI har blitt et kjent møtested for turister fra hele Europa de siste årene

TIPS BUCURESTI

Bucuresti- Romanias hovedstad

DE RUMENSKE BADEBYENE

Badeferie på rumenske "Litoral"

Den rumenske riviera | Om de rumenske badebyene på norsk

LANDSBYMUSEET

Brasov

Brasov
Video

Europas størsta spa | www.therme.ro

Europas størsta spa | www.therme.ro
Therme Bucuresti er Europas største spa åpnet i januar 2016.Klikk bildet for en presentasjon

Iasi

Iasi
Video

Barlad

Barlad
Video