DEN RUMENSKE SVARTEHAVSKYSTEN   |  REISEMÅL ROMANIA   |   NYHETER   |    | Twitter |

" Kom som en gjest, dra som en venn "

" Kom som en gjest, dra som en venn "

Sommeren 2023 lover godt for den rumenske turistbransjen

Reisebyråene i Romania melder at de har opp til 40 % flere bestillinger for sommeren 2023 på dette tidspunktet enn de hadde sist januar 2022. Dette ifølge Newsweek.ro og PROTV.

Bransjen er overrasket, siden mange er bekymret over regninger på energi og matvarer. Men trenden viser at folk nå prioriterer ferieturer etter Covid- pandemien. Faktoren med krig i Ukraina synes heller ikke lenger å skremme.

Rumenere bestiller igjen også turer til utlandet. Bransjen lanserer nå et stort antall charterfly fra Timisoara, Cluj, Iasi og Bacau i tillegg til Bucuresti til steder som Tyrkia, Hellas og Spania. Mange av turene i toppsesongen er omtrent fullbooket.

På det rumenske markedet er det størst interesse for badebyene – med unntak av selve Mamaia siden prisene er langt over det man finner i det andre badebyene. Navodari Mamaia Nord er byen med fleste apartment-hoteller og dette har blitt en suksess. Utenlandske grupper er også tilbake.

Eforie Nord, Neptun og Venus topper også lista – med Eforie som familiested nummer 1.  Som vanlig er Vama Veche et reisemål som mange drar til på sparket rundt 1.mai, mens Costinesti er reisemålet folk drar til etter å ha bestemt seg noen dager før. Costinesti er fortsatt definert som den billigste badebyen, men få bestiller i forkant.

Olimp er populært blant de som vil ha en tilbakelent ferie og Saturn er renovert. Campingturistene er som vanlig interessert i Jupiter.

De som bestiller turer på kysten nå kan fortsatt nyte av early-booking-rabatter.

Deltaet er ennå ikke den store salgssuksessen sier bransjen.


RED | :

GAMLEBYEN BUCURESTI har blitt et kjent møtested for turister fra hele Europa de siste årene

TIPS BUCURESTI

Bucuresti- Romanias hovedstad

DE RUMENSKE BADEBYENE

Badeferie på rumenske "Litoral"

Den rumenske riviera | Om de rumenske badebyene på norsk

LANDSBYMUSEET

Brasov

Brasov
Video

Europas størsta spa | www.therme.ro

Europas størsta spa | www.therme.ro
Therme Bucuresti er Europas største spa åpnet i januar 2016.Klikk bildet for en presentasjon

Iasi

Iasi
Video

Barlad

Barlad
Video