DEN RUMENSKE SVARTEHAVSKYSTEN   |  REISEMÅL ROMANIA   |   NYHETER   |    | Twitter |

" Kom som en gjest, dra som en venn "

" Kom som en gjest, dra som en venn "

Passasjertrafikken med fly øker betydelig i Romania

Fotografie

Alle flyplassene i Romania har de siste 10 månedene opplevd en betydelig økning av passasjertrafikken. Bare de siste 10 månedene har over 9 millioner passasjerer reist fra eller ankommet rumenske flyplasser. Og trenden har ytterligere eksplodert nå rett før juleferien. Dette ifølge tall referert på PROTV.

Reisebransjen sier at interessen for flyreiser i første rekke skyldes økte bensinpriser for bil. Det er langt billigere for rumenere å fly til Spania, Italia, Tyskland og UK enn å bruke privatbil. Dette i første rekke for de 4 millionene med rumenere som befinner seg i utlandet fast - eller for kortere perioder.

En annen del av markedet er rumenere i Romania som igjen har fått reiselysten tilbake etter pandemi-restriksjonene og som har budsjett for ferier i utlandet.

Henri Coanda i Bucuresti er fortsatt Romanias mest trafikkerte flyplass, men økningen i trafikken er prosentvis større på flyplassene i Cluj Napoca og Iasi. Begge flyplassene utvider nå med nye eller renoverte terminaler. Ryanair utvider aktiviteten sin i Iasi med flere nye internasjonale ruter.

Flyplassen i Bacau er også ferdig renovert og nye internasjonale har startet opp. Den største nyheten i 2023 er likevel åpningen i juni av den nye flyplassen i Brasov, et av Romanias mest populære reisemål. Her har man nå installert et virtuelt kontrolltårn som man i Europa ellers kun finner i Sverige.

Sommersesongen 2022 i de rumenske badebyene var overraskende nok tidenes største i antall turister – og da grunnet det store antallet av rumenske turister som valgte hjemlandet i stedet for Bulgaria, Tyrkia og Hellas. Neste sommersesong vil flyselskapet AIrConnect ha direktefly til Constanta fra Timisoara, Oradea, Cluj og Suceava. Prisene kan konkurrere med togprisene – og reisetiden er kortere. – Selskapet flyr ellers SIBIU – BUCURESTI, TARGU MURES – BUCURESTI , BUCURESTI – BUDAPEST, BAIA MARE – BUCURESTI.

Det store spørsmålet som reiselivsbransjen nå dreier seg er om flyplassen i Tulcea. Den har ennå ingen faste ruteavganger og renoveringen har delvis stoppet opp. Noen mener også nærheten til Ukraina skremmer investorer. Utenlandske turister som vil til Donaudeltaet, men må om Bucuresti grunnet dette. Rett etter århundreskiftet hadde Tulcea charterfly fra Kina og Nord- Afrika med turister som ville oppleve Deltaet.


Red. Romaniaposten | Kilder: PROTV | Adevarul | TVR | CugetLiber

GAMLEBYEN BUCURESTI har blitt et kjent møtested for turister fra hele Europa de siste årene

TIPS BUCURESTI

Bucuresti- Romanias hovedstad

DE RUMENSKE BADEBYENE

Badeferie på rumenske "Litoral"

Den rumenske riviera | Om de rumenske badebyene på norsk

LANDSBYMUSEET

Brasov

Brasov
Video

Europas størsta spa | www.therme.ro

Europas størsta spa | www.therme.ro
Therme Bucuresti er Europas største spa åpnet i januar 2016.Klikk bildet for en presentasjon

Iasi

Iasi
Video

Barlad

Barlad
Video