DEN RUMENSKE SVARTEHAVSKYSTEN   |  REISEMÅL ROMANIA   |   NYHETER   |    | Twitter |

" Kom som en gjest, dra som en venn "

" Kom som en gjest, dra som en venn "

Hvordan komme seg til den rumenske kysten med offentlig transport.

Hvordan kommer du deg til de rumenske badebyene uten din personlige bil? Toget er den beste løsningen, men du må bestille på forhånd og regne med trengsel, og forsinkelser . Dessverre. Buss og minibusser er også en variant, men de er dyrere enn toget og er tar omtrent like lang tid for strekninger under 300 km.

De såkalte “soltogene” starter opp 10 og 11.juni og den økte frekvensen varer fram til midten av september.

Med tog til Constanța, Mangalia, Eforie eller Costinești:
Fra Bucuresti vil det gå nesten 25 tog per dag per retning til Constanța, fra fem forskjellige selskaper: CFR Călători, Regio Călători , Astra TC, Transferoviar og Softrans. Av disse er Softrans i en egen klasse mht service og standard, Mer enn halvparten av togene er fra CFR Călători. I lavsesongen går det kun 16 tog per vei.

Ellers er det satt opp direktetog fra alle store byer til Constanta og badebyene sør for havnebyen. Fra Brasov koster en billett 72 lei og turen tar rundt 5 timer.  Fra Satu Mare til Eforie Nord koster en billett 124 lei på andre klasse. Iasi - Constanta tar rundt 8 timer og billetten for andre klasse koster 118 lei.

Reisende må være klar over at togbillettene øker med 20% fra 1.juli – i alle fall på de trekningene som dekkes av det statlige CFR.

En annen faktor er at togstasjonene i Eforie Nord, Eforie Sud, Costinesti og Neptun er i elendig forfatning. I Costinesti for eksempel ligner stasjonen ikke noen annet en forlenget melkerampe.

For badebyene nord for Constanta til Mamaia og Navodari Mamaia Nord må man ta bybusser eller lokal minibusser- Disse går hvert 20de minutt fra hovedjernbanestasjonen i Constanta.

Info om togtider, kjøp av billetter kan du ordne på nettsiden www.infofer.ro

Busser og minibusser;

Det går busser mellom Bucuresti og Constanța hver time, veien tar mellom 3 og over 4 timer, avhengig av trafikken, men prisen er ikke lav: rundt 80 lei, men det finnes også varianter på 70 lei. Men prisene vil trolig stige fra 1. juli.

Minibussene er veldig nyttige mellom feriesteder, i sesongen er det 3-4 turer i timen mellom Constanța og Mangalia, prisen er 14-15 lei.

På nettstedet www.autogări.ro er det også direkte minibusser Brașov - Constanța (over 6 timer, 100 lei), men også minibuss Sibiu - Constanța, 8 og en halv time, til 130-240 lei.

For norske turister som kommer til Otopeni-flyplassen om natta er det nå private selskaper som frakter turister direkte til badebyer som Eforie Nord med avganger døgnet rundt. Prisen er 160 lei for en person en vei, men standarden er god. Dette finner du også på nettstedet www.autogari.ro

Vil du ordne deg med “privat transport” kan https://www.blablacar.ro/ være en løsning

GAMLEBYEN BUCURESTI har blitt et kjent møtested for turister fra hele Europa de siste årene

TIPS BUCURESTI

Bucuresti- Romanias hovedstad

DE RUMENSKE BADEBYENE

Badeferie på rumenske "Litoral"

Den rumenske riviera | Om de rumenske badebyene på norsk

LANDSBYMUSEET

Brasov

Brasov
Video

Europas størsta spa | www.therme.ro

Europas størsta spa | www.therme.ro
Therme Bucuresti er Europas største spa åpnet i januar 2016.Klikk bildet for en presentasjon

Iasi

Iasi
Video

Barlad

Barlad
Video