DEN RUMENSKE SVARTEHAVSKYSTEN   |  REISEMÅL ROMANIA   |   NYHETER   |    | Twitter |

" Kom som en gjest, dra som en venn "

" Kom som en gjest, dra som en venn "

Gura Humorului tiltrekker seg titusener av turister hvert år.

Investeringer med europeiske midler de siste årene, nærmeste bestemt over 30 millioner euro, har utviklet byen Gura Humorului til en turistperle - og skapt et bredt spekter av fritidsaktiviteter.

Området tiltrekker seg også utlendinger, og for fem år siden kåret en Japansk nettside byen blant de 30 vakreste småbyene i Europa.

Pârtia Şoimul din Gura Humorului - Complex Turistic LidanaGura Humorului i Suceava med sine unike landskap ble et turiststed av nasjonal interesse i 2005. Det meste besøkte stedet Gura Humorului er uten tvil Voroneț -klosteret, et UNESCO -monument, som forbløffer med den berømte "Voronet-blåfargen"".

Turister kan også besøke et museum for folkeskikker, unikt i Romania.  Museet er unikt fra etnografisk synspunkt. Den har utstillinger som er mellom 50 og 150 år gamle, med gjenstander samlet fra landsbyer i nærheten. ”Lokale myndigheter sier at til neste år vil museet bli flyttet til et nytt sted og bli plassert i et kulturhus.

Gura Humorului har blitt dokumentert siden Stefan den stores tid. Byen vokste i betydning under østerriksk styre og fikk bystatus i 1904.

Bybildet endret radikalt etter 2005, da byen som sagt ble et turiststed av nasjonal interesse og de første europeiske midlene ble brukt til etableringen av fornøyelsesparken Arnis, som inkluderte en skibakke med stolheis, svømmebasseng i OL-standard og to flerbrukshaller.

Gura Humorului adună zeci de mii de vizitatori în fiecare an. A fost în top 30 cele mai frumoase orașe mici din Europa

GAMLEBYEN BUCURESTI har blitt et kjent møtested for turister fra hele Europa de siste årene

TIPS BUCURESTI

Bucuresti- Romanias hovedstad

DE RUMENSKE BADEBYENE

Badeferie på rumenske "Litoral"

Den rumenske riviera | Om de rumenske badebyene på norsk

LANDSBYMUSEET

Brasov

Brasov
Video

Europas størsta spa | www.therme.ro

Europas størsta spa | www.therme.ro
Therme Bucuresti er Europas største spa åpnet i januar 2016.Klikk bildet for en presentasjon

Iasi

Iasi
Video

Barlad

Barlad
Video