DEN RUMENSKE SVARTEHAVSKYSTEN   |  REISEMÅL ROMANIA   |   NYHETER   |    | Twitter |

" Kom som en gjest, dra som en venn "

" Kom som en gjest, dra som en venn "

Kaos og frustrasjoner på de største flyplassene i Romania.

Oboseală, frustrare, nervi. Imagini de nedescris pe cel mai mare aeroport  al României - Stirileprotv.ro

Det er ubeskrivelige forhold på store rumenske flyplasser, rapporterer PROTV  - Tretthet, frustrasjon, nerver preger passasjerene.

Det er endeløse køer på de største flyplassene i landet, etter at land som mange rumenere kommer fra har blitt inkludert på den gule eller røde listen over noen land med stor covid-risiko.

Når folk  kommer hjem, ender folk opp  folk i  det TV-stasjonen kaller et byråkratisk helvete , - og ventetiden ender ofte med karantene. I går på flyplassen i Iasi opplevde over 100 rumenere som km fra Italia å måtte stå i ventekø i flere timer for å entre inn i hjemlandet.

Alt dette fordi myndighetene i Romania med ansvar for sanitærkontroll i halvannet år med pandemi ikke har klart å implementere et digitalt system for å fylle ut og kontrollere dokumentene som kreves for å komme inn i landet.

Tretthet, frustrasjon, nerver, overbelastninger er det også på den største flyplassen i landet, Henri Coandă. I rushtidene  når flere fly ankommer samtidig fra land med epidemiologisk risiko, kan ventetiden på medisinsk kontroll ta flere titalls minutter opp til en time. Fra Folkehelsedirektoratet er det på det meste kun 6 leger per vakt som ikke takler den økte flyten av passasjerer.

Ledelsen på flyplassen forsøker å forsvare seg med å gi det meste av skylda på passasjerene selv. De sier at mange passasjerer er ikke klar over at dersom de har et digitalt sertifikat på at de er vaksinerte trenger de ikke stå i ytterligere kontrollkøer.


Oboseală, frustrare, nervi. Imagini de nedescris pe cel mai mare aeroport al României

GAMLEBYEN BUCURESTI har blitt et kjent møtested for turister fra hele Europa de siste årene

TIPS BUCURESTI

Bucuresti- Romanias hovedstad

DE RUMENSKE BADEBYENE

Badeferie på rumenske "Litoral"

Den rumenske riviera | Om de rumenske badebyene på norsk

LANDSBYMUSEET

Brasov

Brasov
Video

Europas størsta spa | www.therme.ro

Europas størsta spa | www.therme.ro
Therme Bucuresti er Europas største spa åpnet i januar 2016.Klikk bildet for en presentasjon

Iasi

Iasi
Video

Barlad

Barlad
Video