DEN RUMENSKE SVARTEHAVSKYSTEN   |  REISEMÅL ROMANIA   |   NYHETER   |    | Twitter |

" Kom som en gjest, dra som en venn "

" Kom som en gjest, dra som en venn "

Hva koster en ferie i det rumenske Donaudeltaet?

Fotografii Delta Dunarii - Informatii generale si curiozitati

Det rumenske Donaudeltaet har blitt et av Romanias mest populære reisemål. Både blant rumenerne selv og utlendinger. 1 mai dette året var det flere turister i Donaudeltaet enn i Vama Veche. Det er første gang dette er notert. Sammen med Bucuresti, Transilvania, fjellene og badebyene er nå feriepakker i Donaudeltaet noe av de turistoppleggene som selger best i Romania. Pandemien har også gjort Deltaet til et ettertraktet reisemål siden sosial distanse faller mer enn naturlig.

Prisene på en feriepakke i Donaudeltaet varierer med årstidene som andre steder.  Men i vår, sommer og tidlig høstperioder vil en fem dagers pakke for et par på et trestjerners pensjonat som har et utebasseng komme opp mot 1800 lei.-ca 3900 NOK – 4000 NOK. Reisen dit kommer i tillegg hvis ikke annet er avtalt eller man er i gruppe.

Hva er det som frister turistene utover det helt spesielle landskapet? En måling viser at de fleste svarer fiskerettene, deretter de spesielle utfluktene med motorbåt eller kajakk. Et tredje aspekt som blir nevnt ofte av utlendinger er fuglelivet, - “ BIRDWATCHING” - og da spesielt observasjonene av pelikaner.

Fisketurene foregår i 3 eller 4 timer – noen ganger hele dagen. Og er vanligvis arrangert av overnattingsstedene etter de reglene som gjelder i det vernede reservatet som Donaudeltaet er. Fisken som fanges tilberedes deretter på pensjonatene når fiskegjengen kommer tilbake dit. Og da på lokalt vis sammen med gjestene.

GAMLEBYEN BUCURESTI har blitt et kjent møtested for turister fra hele Europa de siste årene

TIPS BUCURESTI

Bucuresti- Romanias hovedstad

DE RUMENSKE BADEBYENE

Badeferie på rumenske "Litoral"

Den rumenske riviera | Om de rumenske badebyene på norsk

LANDSBYMUSEET

Brasov

Brasov
Video

Europas størsta spa | www.therme.ro

Europas størsta spa | www.therme.ro
Therme Bucuresti er Europas største spa åpnet i januar 2016.Klikk bildet for en presentasjon

Iasi

Iasi
Video

Barlad

Barlad
Video