DEN RUMENSKE SVARTEHAVSKYSTEN   |  REISEMÅL ROMANIA   |   NYHETER   |    | Twitter |

" Kom som en gjest, dra som en venn "

" Kom som en gjest, dra som en venn "

Over 1000 bestiller daglig sommerferie på den rumenske kysten

Imagini pentru litoral romania

Reisebyråene nå i februar opplever en storm av bestillinger av feriepakker på den rumenske kysten som til og med overgår bestillingene på denne tid i 2019. Bransjen tror det er optimismen etter at vaksineringen er i gang som er avgjørende, men også at reisebyråene i Romania har innført en covidforsikring. Den er 126 lei for to voksne, og 50 lei for et barn. Denne forsikringen gir alle pengene tilbake dersom en i reisefølget blir smittet av covid.

Totalt ble over 14000 feriepakker på den rumenske kysten kjøpt i januar  2021. Et reisebyrå sier de har solgt over 3000 slike pakker på tre dager nå i februar. En vanlig feriepakke for en familie koster 2700 lei for fem netter, der 30% av summen må betales ved bestilling,. De mest populære badebyene så langt  er Mamaia, Eforie Nord, Mamaia Nord Navodari og Venus. Eforie Nord er regnet som en badeby for familier i middelklassen og det er vanlig at denne byen scorer mye på forhåndsbestillinger. Overklassen i Romania foretrekker Mamaia og de nye leilghetshotellene i Navodari er populære for personer som vil unngå folksomme hoteller.

Bransjen er likevel sikker på at når sommeren nærmer seg vil den helrenoverte badebyen OLIMP bli godt besøkt – ikke minst blant de som liker all-inclusive. De samme forventer økt interesse for badebyen Saturn rett utenfor Manglia som pusses opp i vinter. On-the-spot badebyene Costinesti og Vama Veche er usikre momenter den kommende sesongen pga pandemitiltakene. Vama er kjent som toppstedet ved sesongåpning 1 mai og Costinesti for studenter fra midten av juli.

Salget av sommerreiser til Hellas, Bulgaria og Tyrkia har også tatt seg opp den siste måneden  - men mulige sommerrestriksjoner i disse landene er en bremsende faktor. Interessen hos rumenske kunder er først og fremst badeferie på kysten, nr 2 er ferier i de rumenske fjellene.

REF | Mii de români fac zilnic rezervări pentru vacanța de vară. Pe piață au apărut și asigurările de călătorie pentru România

GAMLEBYEN BUCURESTI har blitt et kjent møtested for turister fra hele Europa de siste årene

TIPS BUCURESTI

Bucuresti- Romanias hovedstad

DE RUMENSKE BADEBYENE

Badeferie på rumenske "Litoral"

Den rumenske riviera | Om de rumenske badebyene på norsk

LANDSBYMUSEET

Brasov

Brasov
Video

Europas størsta spa | www.therme.ro

Europas størsta spa | www.therme.ro
Therme Bucuresti er Europas største spa åpnet i januar 2016.Klikk bildet for en presentasjon

Iasi

Iasi
Video

Barlad

Barlad
Video