DEN RUMENSKE SVARTEHAVSKYSTEN   |  REISEMÅL ROMANIA   |   NYHETER   |    | Twitter |

" Kom som en gjest, dra som en venn "

" Kom som en gjest, dra som en venn "

MAMAIA er 40% dyrere enn EFORIE, men en annen badeby er dyrere enn Mamaia.

Breeze - Lebanese Restaurant

Flere TV-stasjoner og aviser har sjekket prisene på den rumenske Svartehavskysten.  I MAMAIA som er Romanias største badeby er prisene nesten fordoblet sammenlignet med sist sommer – dersom vi snakker om strandstjenester og uteterrasser.  I den nordlige delen av selve Mamaiastripen kan en halvliter koste 31 lei ifølge PROTV.  Noe som er over det doble av normale priser. En suppe kan koste over 40 lei. Noe som er er tre ganger over det normale. En solseng i dette området kan koste mellom 60 – 100 lei noe som har framprovosert kritikk fra flere turister. 

Mens Navodari Mamaia Nord er billigere enn selve Mamaia - har også prisene der gått opp, med unntak av selve feriekolonieområdet helt mot Navodari by.

Eiere av terrasser og strandtjenester sier de er nødt til å ha økte priser. De har ansatt flere ansatte enn vanlig, og krarvet om sosial distanse reduserer kundetallet med omtrent det halve enn det de har kapasitet til. Denne forklaringen har alle som blir intervjuet om saken. COVID-avgiften som noen prøvde seg på i Mamaia i juni er blitt forbudt, men prisene er de samme som om avgften fortsatt var listet på fakturaen.

Studien som PROTV har gjort denne uka viser derimot at i EFORIE NORD er prisene 40% lavere for mat, drikke og strandtjenester i det som fortsatt er Romanias nest største badeby. I samme kategori kommer badebyen Costinesti, her også overnatting vesentlig billigere – selv i helgene,

Det som overrasker mange er at VAMA VECHE i år er dyrere enn Mamaia ! Denne spesielle badebyen er generelt 5% dyrere enn Mamaia for både overnatting, mat og drikke .

Overnattinger er heller ikke billige denne sommeren. Kun midt i uka vil man finne anstendige tilbud på overnatting  i Mamaia og Vama Veche - sier forbrukergrupper.


REF PROTV | EUROPA FM | CUGET LIBER

GAMLEBYEN BUCURESTI har blitt et kjent møtested for turister fra hele Europa de siste årene

TIPS BUCURESTI

Bucuresti- Romanias hovedstad

DE RUMENSKE BADEBYENE

Badeferie på rumenske "Litoral"

Den rumenske riviera | Om de rumenske badebyene på norsk

LANDSBYMUSEET

Brasov

Brasov
Video

Europas størsta spa | www.therme.ro

Europas størsta spa | www.therme.ro
Therme Bucuresti er Europas største spa åpnet i januar 2016.Klikk bildet for en presentasjon

Iasi

Iasi
Video

Barlad

Barlad
Video