DEN RUMENSKE SVARTEHAVSKYSTEN   |  REISEMÅL ROMANIA   |   NYHETER   |    | Twitter |

" Kom som en gjest, dra som en venn "

" Kom som en gjest, dra som en venn "

Mamaia priser seg ut igjen: 3 ganger dyrere enn Bulgaria

Mamaia, zonă de lux pentru proprietarii de autoturisme. Ora de ...

All-inclusive-hoteller i Mamaia er tre ganger dyrere enn all-inclusive i Bulgaria og Hellas. Dette viser en analyse som har sett på prisene denne sommeren og er gjengitt av News.ro.  Analysen er gjort med hoteller som har tre stjerner.

Mens et døgn på slike hoteller i Bulgaria og Hellas starter på 22- 25 euro pr døgn – er prisen i Mamaia 70 euro.  Sett med norske øyne er kanskje ikke prisen på 70 euro høy, men for  rumenske borgere og i sammenligning med nabolandene er dette dårlig reklame for Romanias største badeby. - Utenfor all-inclusive-kategorien er ikke forskjellen så stor, men Mamaia er nesten uten unntak dyrere. Også vesentlig dyrere enn de andre rumenske badebyene.

Den store overraskelsen sist uke var at den nye stormen av reservasjoner som oppstod etter at strandrestriksjonene var fjernet, IKKE var rettet mot Mamaia, men nabobadebyen i Constantas nabokommune Navodari, MAMAIA NORD. Denne badebyen har opplevd kystens største utbygging de siste tre årene med over 100 nye hoteller langs en 4 km ny asfaltert strandpromende med benker og solare gatelys. Her er standarden moderne, omfattende strandtjenester, hoteller med svømmebassenger nær stranda, restauranter, barer, klubber og kiteboardskoler, - men prisene ennå betydelig lavere enn i Mamaia. Området bærer noen steder fortsatt preg av å være byggeplass, men dette er lengre unna stranda mot motorveien og bulevarden som forbinder Navodari med Constanta.

EFORIE NORD har også opplevd en storm av nye reservasjoner for sommeren og da spesielt fra juli av. EFORIE NORD er dette året forbigått av MAMAIA NORD NAVODARI som Romanias nest største badeby men er regnet som en billigere badeby for familier enn de som ligger nord for havnebyen Constanta. Eforie Nord er sett på som middelklassens og rumenske familier sin badeby.For de sørlige badebyene har det vært relativt stille med nye reservasjoner, kanskje fordi flere hoteller og strandtjenester ikke åpner før 16.juni.

At Mamaia er dyrere enn de andre badebyene i Romania er ikke noe nytt. Men pandemien har forsinket sesongstarten med mer enn en måned og strategien hos bransjen generelt har vært å tilby lave priser for å få full fart på virksomheten i juni. “ Heller mange turister som betaler en rimelig pris og kommer igjen , enn noen få som betaler en høy pris en gang” har vært Bulgarias turiststrategi i mange år. Dette konseptet har nå har blitt adoptert av flere badebyer i Romania. Men ikke i Mamaia. Eskperter på rumensk turisme sier at dette skyldes at Mamaia som badeby stort sett har svært rike rumenere som kunder. Og at denne minoriteten ikke bryr seg om prisene uansett, - kun imaget til Mamaia som den hotteste badebyen ved Svartehavet når det gjelder natteliv.

RED.

GAMLEBYEN BUCURESTI har blitt et kjent møtested for turister fra hele Europa de siste årene

TIPS BUCURESTI

Bucuresti- Romanias hovedstad

DE RUMENSKE BADEBYENE

Badeferie på rumenske "Litoral"

Den rumenske riviera | Om de rumenske badebyene på norsk

LANDSBYMUSEET

Brasov

Brasov
Video

Europas størsta spa | www.therme.ro

Europas størsta spa | www.therme.ro
Therme Bucuresti er Europas største spa åpnet i januar 2016.Klikk bildet for en presentasjon

Iasi

Iasi
Video

Barlad

Barlad
Video