DEN RUMENSKE SVARTEHAVSKYSTEN   |  REISEMÅL ROMANIA   |   NYHETER   |    | Twitter |

" Kom som en gjest, dra som en venn "

" Kom som en gjest, dra som en venn "

Bistrita

Bildet kan inneholde: himmel, hus, tre og utendørs

BISTRITA er en by med 75000 innbyggere og som er administrasjonssete for fylket Bistrita - Nasaud.

Bistrita ligger ved foten av Bargau-fjellene - ikke langt fra fjellpasset som forbinder Transylvaniaregionen med Bucovina. Arkeologiske funn indikerer at området har vært bebodd siden yngre stenalder.

Bistrita ligger ved elven med samme navn. Bistrita betyr etter det språkforskere mener " det rolige vannet " Byen ble først dokumentert i 1264. Saksiske kolonister, som bosatte seg her i 1206, var med på å utvikle byen til en blomstrende middelaldersk handelsby.

Bildet kan inneholde: tre, himmel, plante, utendørs og natur

I 1353 fikk Bistrita rett til å organisere en årlig messe på 15 dager og å ha sitt egen våpenmerke. . Våpenskjoldet representerte en struts med hestesko i nebbet, som ifølge middelalderens tro symboliserte at handel var innbyggernes viktigste virksomhet.

I Bram Stokers roman besøker Dracula - hovedpersonen Jonathan Harker - Bistriţa og tilbringer en natt på Golden Crown Hotel før han fortsetter sin reise østover til Draculas borg. Selv om det ikke eksisterte noe slikt hotell da romanen ble skrevet, er det siden blitt bygget et hotell med samme navn for nåtidens besøkende.

Perioder med kriger tvang byen til å bygge forsvarsmurer og Bistrita ble en festningsby.. I 1465 bestod festningsverket av 18 defensive tårn og bastioner. I påfølgende konflikter mellom 16 - 1800-tallet ble mye av festningen ødelagt.

Bildet kan inneholde: himmel, sky og utendørs

I dag er den gamle byens pittoreske kjøpmannshus fra 1500- og 1500-tallet, og restene av festningsmurene fra 1200-tallet noe av det som gjør at Bistrita er en av byene i Transylvania som har en tydelig atmosfære fra middelalderen.

Den mest kjente severdighten i byen er tårnet til den evangeliske kirken. Tårnet er 75 meter høyt, er 450 år gammelt og turister kan ta heise oppover i tårnet.

Bildet kan inneholde: en eller flere personer, tre, himmel, basketballbane, utendørs og natur


GAMLEBYEN BUCURESTI har blitt et kjent møtested for turister fra hele Europa de siste årene

TIPS BUCURESTI

Bucuresti- Romanias hovedstad

DE RUMENSKE BADEBYENE

Badeferie på rumenske "Litoral"

Den rumenske riviera | Om de rumenske badebyene på norsk

LANDSBYMUSEET

Brasov

Brasov
Video

Europas størsta spa | www.therme.ro

Europas størsta spa | www.therme.ro
Therme Bucuresti er Europas største spa åpnet i januar 2016.Klikk bildet for en presentasjon

Iasi

Iasi
Video

Barlad

Barlad
Video