DEN RUMENSKE SVARTEHAVSKYSTEN   |  REISEMÅL ROMANIA   |   NYHETER   |    | Twitter |

" Kom som en gjest, dra som en venn "

" Kom som en gjest, dra som en venn "

Romania – også en badeferie verdt

Den rumenske Svartehavskysten er glimrende for deg som vil ha en badeferie kommende sommer, - Og som samtidig ikke er redd for å oppleve noe nytt og være aktiv.
Den rumenske kysten kalles LITORAL og strekker seg fra sør ved grensa til Bulgaria til nordøst i Donaudeltaet ved grensa til Ukraina.
I videoen under lister vi alle badebyene fra nordøst til sørvest - både nord og sør for den store havnebyen Constanta. Som også selv har en strand midt i sentrum av byen.

Ved århundreskiftet var det tre direkte charterruter fra norske byer til Constanta. Reiselederen AS hadde charterturer til Romania i over 25 år, Selskaper som STAR TOUR og VING var også på markedet i en sommerrekke. Mellom 6000 - 7000 nordmenn var på badeferie i Romania på denne tiden hver sommer.. Turistene var plassert i badebyene Mamaia, Eforie Nord og Saturn ved Mangalia. De siste årene kun i Mamaia.

I 2005 - 2007 forsvant charterturene fra Norge, En plassleder i et av selskapene sa til oss da at det var med beklagelse at man kuttet Romania, men hun ga skylden på hotelleierne i Mamaia. Hun hevdet at de ikke ville etterkomme ønsker om service og ekstraaktiviteter utover selve strandlivet. De ga blaffen, sa hun. Vi antydet da at det finnes andre badebyer enn Mamaia, - uten å få noen respons.

Det er 13 - 15 år siden dette og den rumenske turismen har endret seg på alle måter. Også på kysten. Rumenerne selv vil ha mer enn bare et latliv på stranda.
- Det er flere nye badeland, kitesurfing - skoler,tivoli, sirkusforestilinger, vannskiskoler. utleie av vannscootere, båtturer, flyturer med fallskjermhopping om man ønsker det, gigantiske popfestivaler og ekstremsportparker etc - bare for å nevne noe, Og pubrunder og shopping kan kombineres med 4DX-kino og spennende rumenske matopplevelser..

Vi som bor her nede og som snakker med folk i turistbransjen får ofte forespørsel om hvorfor ikke skandinavene kommer med charter som i gamle dager. Som tyskere, belgiere og engelskmenn gjør fortsatt.

Vel, den rumenske kysten besøkes fortsatt av nordmenn. Selv om det ikke finnes charter. Vi hører norsk rett som det er på de ulike strendene. Og under den gigantiske popfestivalen NEVERSEA i sommer var det skandinaver i et stort antall.
Men folk ordner i dag ofte turene sine selv på nettet etter å ha sjekket ulike tilbud online. Og dette bekrefter de reisende de gangene vi har tatt kontakt,

Men vi - som andre - tror at en ny charterrute til sommerlige Constanta ville ha blitt en umddelbar suksess. Og når folk først har besøkt Romania en gang, kommer de igjen. Også med charter.

RED

YOUTUBE.COM |Litoral De rumenske badebyene fra nord til sør

GAMLEBYEN BUCURESTI har blitt et kjent møtested for turister fra hele Europa de siste årene

TIPS BUCURESTI

Bucuresti- Romanias hovedstad

DE RUMENSKE BADEBYENE

Badeferie på rumenske "Litoral"

Den rumenske riviera | Om de rumenske badebyene på norsk

LANDSBYMUSEET

Brasov

Brasov
Video

Europas størsta spa | www.therme.ro

Europas størsta spa | www.therme.ro
Therme Bucuresti er Europas største spa åpnet i januar 2016.Klikk bildet for en presentasjon

Iasi

Iasi
Video

Barlad

Barlad
Video