DEN RUMENSKE SVARTEHAVSKYSTEN   |  REISEMÅL ROMANIA   |   NYHETER   |    | Twitter |

" Kom som en gjest, dra som en venn "

" Kom som en gjest, dra som en venn "

Sibiu – en perle blant Romanias storbyer

Bildet kan inneholde: himmel og utendørs

SIBIU har rundt 147000 innbyggere og er Romanias fjortende største by. Og avgjort en av Romanias vakreste, - mange mener den vakreste av alle de rumenske storbyene.- Byen befinner seg omtrent 275 km nordvest for Bucureşti og ligger langs elven Cibin - som er en sideelv til elven Olt.

Bildet kan inneholde: himmel og utendørs

Byen kalles på tysk for Hermannstadt. Den tyske eller saksiske innflytelsen i byen er synlig både arkitektonisk og kulturelt. Byen var også hovedstaden i landet Transilvania mellom 1692-1791 og 1849-1865.
Sibiu er pr 2019 et viktig kulturelt og økonomisk sentrum i det sørlige Transilvania. Sibiu er en av byene med det høyeste nivået av utenlandske investeringer i Romania, sammen med byene Cluj Napoca og Oradea.
I 2007 var Sibiu Europas kulturhovedstad. I 2008 skrev FORBES at Sibiu er Europas åttende beste by å bo i.

Tidligere i år holdt EU toppmøte for medlemslandene sine statssjefer i Sibiu, - med flere begeistrede statssjefer over de flotte omgivelsene - og en gastronomisk festival 2019 pågår fortsatt. Romanias nåværende president Klaus Iohannis var borgermester i byen i flere år før han ble president.

Sibiu er en transporthub. - Togforbindelsene er gode og to Europaveier går gjennom byen. Et av Romanias største internasjonale busselskaper ATLASSIB har også base her. Sibiu International Airport er en av de mest moderne internasjonale flyplassene i Romania, - med direkteforbindelser til Tyskland, Østerrike, Storbritannia, Italia, Spania, Frankrike, Belgia, Danmark, Sveits og Israel.

Også turismen i byen er betydelig. Både byens sentrum i seg selv og området rundt. Vintersportstedet Păltiniș ligger 37 km fra sentrum av byen, og isbreen Bâlea ligger omtrent 75 km fra byen.
Sibius historiske sentrum er delt i en nedre del og en øvre del. I løpet av de siste seks årene har også Sibiu blitt «sykkelbyen» framfor noen i Romania, med hele 43 km med sykkelstier i sentrum.

Bildet kan inneholde: himmel, sky og utendørsSibiu er en kulturby i stort format. Byen har to teatre og et filharmonisk orkester – og en rekke andre mindre private teaterscener. Sibiu har også en teaterskole knyttet til universitetet Lucian Blaga. Her har studentene egne månedlige forestillinger. Den årlige INTERNASJONALE TEATERFESTIVALEN I SIBIU er en gigantisk festival som overgår alle andre kunstfestivaler i Romania med deltakere fra mer enn 70 land og over 60000 tilskuere pr dag. Dette i snitt de siste tre årene.

Videre har Sibiu årlig en motefestival, en festival for klassisk pianospill, en rockefestival og en jazzfestival som er Romania største i denne musikkategorien.
Sibius mest kjente museer er Brukenthal Nasjonalmuseum og komplekset ASTRA Nasjonalmuseum. Dette siste museet er et unikt etnografisk friluftsmuseum som ligger i en skog litt utenfor bysentrum. Også spesielt er DAMPLOKOMOTIVMUSEET ikke så langt fra jernbanestasjonen. Her er det 40 damplokomotiver, hvorav to fungerer.



GAMLEBYEN BUCURESTI har blitt et kjent møtested for turister fra hele Europa de siste årene

TIPS BUCURESTI

Bucuresti- Romanias hovedstad

DE RUMENSKE BADEBYENE

Badeferie på rumenske "Litoral"

Den rumenske riviera | Om de rumenske badebyene på norsk

LANDSBYMUSEET

Brasov

Brasov
Video

Europas størsta spa | www.therme.ro

Europas størsta spa | www.therme.ro
Therme Bucuresti er Europas største spa åpnet i januar 2016.Klikk bildet for en presentasjon

Iasi

Iasi
Video

Barlad

Barlad
Video