Romanias hovedstad har en rekke med restauranter som utelukkende serverer rumensk mat. Som turist er det å smake lokal mat en obligatorisk del av turen. Journalist og gastronom George Butunoiu i avisen ADEVARUL har sett på dette og deler restaurantene inn i tre ulike grupper.
Disse tre er det store flertallet med tradisjonell rumensk mat, det rumenske moderne og urbane kjøkkenet og det gamle landsbygdkjøkkenet. Internett og matlaging på TV har delvis slettet ut disse skillene. Den rumenske artikkelen går i deltalj på flere av matstedene.
Noen av de beste restaurantene i Bucuresti med rumensk meny er ifølge Adevarul – listet alfabetisk
- Caru cu Bere,
- Casa Doina
- Casa Elena Lupescu
- Casa Românească de la Otopeni
- Doi Cocoşi
- Golden Blitz
- Hanu' Berarilor Interbelic
- Hanu' lui Manuc
- Ivan Pescar & Scrumbia Bar
- La Pescăria Dorobanţilor
- La Plăcinte
- Locanta Jariştea
- Mamma Leone
- Pescăruş
- Restaurantul Voievodal Băneasa,
- Tasty Fish,
- Torna Fratre
- Vatra Neamului din Baloteşti
- Zărand din Piaţa Operei
- Zexe
Restaurantele cu specific românesc se împărţeau în trei categorii: bucătărie tradiţională românească, marea majoritate, bucătărie urbană românească şi bucătărie (veche) boierească.
De când cu Internetul, cu avalanşa de emisiuni despre mâncare, bucătărie şi gătit din televizoare şi cu marketingul agresiv al supermarketurilor, în special, bucătăria urbană românească s-a amestecat ireversibil cu bucătăria urbană globală, „bucătăria de Internet“, cum i se mai spune.
Citeste mai mult: adev.ro/p4r3pw