" Kom som en gjest, dra som en venn "

" Kom som en gjest, dra som en venn "

VELKOMMEN TIL ROMANIA!

På de siste ti årene er antallet utenlandske turister i Romania fordoblet. Den mest dramatiske økningen har skjedd de siste tre årene, Først og fremst fordi standarden på hoteller og destinasjoner er vesentlig forbedret , internasjonal presse skryter av landet som billig og spennende - og fordi Romania er et trygt reisemål i en turbulent verden
. LES MER |


News | De siste innleggene om rumensk reiseliv

News | De siste innleggene om rumensk reiseliv
This site:About Romania as a travel destination in the Norwegian language

Rumenske badebyer: EFORIE NORD

NORD
EFORIE NORD er Romanias nest største badeby etter Mamaia hvis vi snakker om antall besøkende i løpet av en sommer. I juli øker byens folketall fra 4200 fastboende til 45000 registrerte overnattinger eller mer pr døgn.

Det sier seg selv at denne lille byen er helt avhengig av turisme og bærer preg av det. Eforie Nord er en meget stille by vinterstid og kun en brøkdel av hotellene er åpne i den kalde årstiden. Turistsesongen i Eforie er fra 1 mai til 15 september med juli og august definert som toppsesong.

Eforie Nord har vært - og er - favorittbadebyen for familier fra den rumenske mididelklassen. Hvis man synes at Mamaia er lite rumensk, er Eforie Nord det motsatte: Veldig rumensk,sjarmerende, livlig og delvis rotete. Spesielt i månedsskiftet juli - august med alt hva det innebærer av trafikkaos, tilbud i ulike former og et yrende tett folkeliv.

Nattelivet er variert og for alle i alle aldre, - diskoteker, teater, kinoer, dans på hotellene og den kjente folklorerestauranten Nunta Zamfirei. Resturanttilbudet er stort og variert. Sammenlignet med Mamaia er det billig i Eforie Nord - og som sagt veldig Romania. På godt og mindre godt. Flaue kinaprodukter og svette smultringer preger strandbodene og samtidig finner man elegante restauranter, små og gode familieeide serveringssteder og trivelige puber i sidegatene inne i sentrum.

Hovedstranda heter Belona og her kryr det av folk og strandaktiviteter. Og i perioder søppel. Nasjonale turistmyndigheter har pålagt de lokale myndighetene å regulere Belonastranda i langt større grad i mange år - med variert suksess. Det er tydelig at de interessene som betaler best kontrollerer området.

Her er også et nytt badeland som har trengt seg inn på strandområdet og som har fått omfattende kritikk i lokalpressen for elendig drift, sikkerhet og orden - og musikkstøy fra tre ulike mammutanlegg - men som rent designmessig burde bli et godt alternativ til strandbad om ledelsen skjerper seg i futurum.

Lenger sør der Belonastranda tar slutt er en nudiststrand som de siste årene er kjent som Romanias uformelle gay-strand nummer 1. Bortenfor denne finnes det noen nydelige strender nesten ubesøkt av massene, dertter noen feriekolonier før man ender opp i nabobyen Eforie Sud. Man går strandveien fra Eforie Nord til Eforie Sud på en drøy halvtime. Her finnes også noen trivelige strandhoteller.

I helt andre retningen mot Constanta er det også folksomme strender med moloer og langrunne partier mot den kjente restauranten Acapulco. Også en lystbåthavn og et dykkersenter ligger her rett etter Belonastranda.

Dette er muligens Eforie Nord sitt mest sjarmerende område.En høy promenaderute "faleza" hever seg her over badebuktene og kveldstid er det et yrende folkeliv hvor alle er "la plimbare" - på spasertur.Sommerstid er dette Romania på sitt aller triveligste.

EFORIE NORD er en variert by med strender, gågate med gode shoppingmuligheter,småparker, ulike bydeler med småbutikker, rolige villaområder og et smålivlig marked i sentrum ved busstasjonen. Det er godt med banker, bankautomater, apoteker og diverse andre tjenester.

Eforie Nord sin eneste større dagligvarebutikk er LIDL i krysset på veien til nabobyen Techirghiol.
Familier med barn vil trives. Her er flere småtivoli, lekeparker og sirkusforestillinger er faste sommerinnslag på parkeringsområdet ved jernbanebrua mot Eforie Sud. De fleste av strendene ligger også i bilfrie områder.

Sommerteateret i byen har også egne barneforestillinger i tillegg til popkonserter. Det hele kunngjøres noen få dager i forveien på store posters i sentrum. For barna er et fast sirkus etablert sommerstid ved Techirghiolsjøen og en parkeringsplass.

Mange eldre turister kommer til Eforie Nord og bruker den nærliggende Techirghiolinnsjøens til helsebringende nakne gjørmebad i de fri. Spesielle anlegg for dette finnes rett nedenfor jernbanestasjonen i Eforie Nord.

Hotelltilbudene i Eforie Nord er kystens mest varierte. Fra private husrom, campingplass, villaer, pensjonater til hoteller i alle prisklasser og formater. Hotel Europa med Aslan Spa er Eforie Nords mest kjente hotell og også det største. De siste årene har også flere hoteller blitt renoverte. Noen til spa - som MIRAGE og det siste BRITANNICA. Hoteller med eget svømmebasseng er det derimot færre av enn i andre rumenske badebyer.

Eforie Nord har togforbindelse til Mangalia,Constanta og Bucuresti. Busser i begge retninger har holdeplass tre steder i sentrum og det er bussavganger ca hvert 10 min på dagtid i toppsesongen. Selve hovedveien Constanta - Mangalia for vanlig biltrafikk går utenom selve sentrum - men mange bilister passerer likevel Eforie Nord via en alternativ vei gjennom sentrum.

Eforie Nord er kanskje den mest fascinerende rumenske kystbyen for rene badeferier - siden folk som kommer hit en første gang stadig returnerer.Alt du trenger å vite for å ordne deg en ferie på den rumenske sommer - riviera

SUNT VINURI

SUNT VINURI
RUMENSK VIN I NORGE

MEDIA OM ROMANIA SOM REISEMÅL

TIPS BUCURESTI

Bucuresti- Romanias hovedstad

ROMANIAS HOVEDSTAD

THERME BUCURESTI

THERME BUCURESTI
Therme Bucuresti er Europas største spa åpnet i januar 2016.Klikk bildet for en presentasjon

Den rumenske riviera | Om de rumenske badebyene på norsk

Rumenske badebyer: SATURN

VÅR FACEBOOKSIDE

VÅR FACEBOOKSIDE
Destinasjon Romania

INNHOLD