" Kom som en gjest, dra som en venn "

" Kom som en gjest, dra som en venn "

VELKOMMEN TIL ROMANIA!

På de siste ti årene er antallet utenlandske turister i Romania fordoblet. Den mest dramatiske økningen har skjedd de siste tre årene, Først og fremst fordi standarden på hoteller og destinasjoner er vesentlig forbedret , internasjonal presse skryter av landet som billig og spennende - og fordi Romania er et trygt reisemål i en turbulent verden
. LES MER |


News | De siste innleggene om rumensk reiseliv

News | De siste innleggene om rumensk reiseliv
This site:About Romania as a travel destination in the Norwegian language

Plaja Modern Constanta
Hvis vi skiller mellom badeby og by i ordets egentlige forstand er det to rumenske byer som er velsignet med strender i selve sentrum og en som har en strand som en bydel. Mangalia og Constanta har begge strand i sentrum - , og byen Navodari  har en strand som en slags forlengelse av byen. Constantas strand MODERN er kanskje den mest spesielle av disse siden Constanta er en storby – med alt hva det innebærer.

PLAJA MODERN er en forlengelse av Casino - området og Constanta småbåthavn, men stranda er også en slags avslutning av bydelen Tomis 1. Man kan gå fra Tomis Mall noen hundre meter til falezaen og deretter gå trappene ned til sentrumsstranda Modern.

MODERN er oversett av turister for det meste. Turistene velger nærliggende Mamaia. Stranda er derfor for det meste som en strand for lokalbefolkningen å regne. I helgene er stranda godt befolket av Constantabeboerne.

PLAJA MODERN sitt rykte er blandet. Uteliggere, tyver og lykkesøkere har til tider dominert og noen vil si kontrollert denne strandstripa. Ulike økonomiske interessert har også knivet om å etablere seg på stranda og i nærområdene – med diverse resultater.

I dag framstår PLAJA MODERN som et brukbart kompromiss og stranda virker mer ryddig og mer ettersett enn noen gang tidligere. Søppeltjenesten fungerer også bedre, men kan mandager likevel bli bedre etter helgeinvasjoner på stranda.

Vi vil neppe anbefale PLAJA MODERN på bekostning av andre strender som ligger i nærheten. Men et besøk på PLAJA MODERN om sommeren vil i alle fall gi deg et bilde av rumensk dagligliv og rumensk atmosfære uten altfor mye reiselivsparfyme. Helt moderne er PLAJA MODERN ennå ikke.

Alt du trenger å vite for å ordne deg en ferie på den rumenske sommer - riviera

SUNT VINURI

SUNT VINURI
RUMENSK VIN I NORGE

MEDIA OM ROMANIA SOM REISEMÅL

TIPS BUCURESTI

Bucuresti- Romanias hovedstad

ROMANIAS HOVEDSTAD

THERME BUCURESTI

THERME BUCURESTI
Therme Bucuresti er Europas største spa åpnet i januar 2016.Klikk bildet for en presentasjon

Den rumenske riviera | Om de rumenske badebyene på norsk

Rumenske badebyer: SATURN

VÅR FACEBOOKSIDE

VÅR FACEBOOKSIDE
Destinasjon Romania

INNHOLD