" Kom som en gjest, dra som en venn "

" Kom som en gjest, dra som en venn "

VELKOMMEN TIL ROMANIA!

På de siste ti årene er antallet utenlandske turister i Romania fordoblet. Den mest dramatiske økningen har skjedd de siste tre årene, Først og fremst fordi standarden på hoteller og destinasjoner er vesentlig forbedret , internasjonal presse skryter av landet som billig og spennende - og fordi Romania er et trygt reisemål i en turbulent verden
. LES MER |


News | De siste innleggene om rumensk reiseliv

News | De siste innleggene om rumensk reiseliv
This site:About Romania as a travel destination in the Norwegian language

Foran sommerferien: MANGALIAMANGALIA er en by med rundt 40000 innbyggere og en fin strand dekorerer denne helt spesielle og stolte havnebyen. Mangalia er hvit, ren og pen, og det samme er strendene.

På 90- tallet kom ordførere fra andre byer i Romania til Mangalia for å se hvordan man pusset opp. I Mangalia var blant annet alle beboerne pålagt til å hvitmale husene sine og rydde opp i områdene rundt hvis de ville unngå bøter. Mangalia var også den første byen i Romania som installerte overvåkingskamera for trafikken i sentrum.

Stranda i sentrum ligger som et beslag nedenfor byen med gode restauranter, butikker og suvenirsjapper.En asfaltert strandpromenade gjør at man kan gå videre til andre strender lenger nord, færst og fremst SATURN som på mange måter er en nær forstad til Mangalia - Strendene rengjøres manuelt, men systematisk av kommunalt ansatte.I helgene er det mye folk på strendene, men sjeldent trangt.

Man skal være bra kresen hvis man ikke blir glad i denne lille og vakre kystbyen som har det meste av hva en turist måtte ønske seg, uten å virke prangende. Den rumenske marinen ligger rett ved, og Mangalia-beboerne er vant til fremmede fjes pågatene til alle årstider.

Byen har også en rekke småelegante og gode restauranter i alle prisklasser.
Byen blir kalt den "greske" byen i Romania og har en rekke arkeologiske minnesmerker, noen faktisk som en integrert del av et storhotell i byen.Grekerne etablerte en koloni under navnet CALLATIS i det som i dag er Mangalia. Storhetstiden var rundtt 350 år før Kristus da Callatis også hadde sin egen myntenhet. Callatis ble seinere erobret av romerne.

Et par hoteller i toppskiktet har spesialisert seg på reumatismebehandlinger og de ligger i gåavstand til strendene. Utendørs svømmebassenger er det derimot ikke mange av i Mangalia, kun tre hoteller har slike inne i sentrumsdelen. I Saturn derimot har flere hoteller basseng liggende nær eller direkte på stranda.

I sommerhalvåret har Mangalia direkte togforbindelse til Bucuresti. Ellers bytter man tog i Constanta. Bussruter har derimot forbindelse til Bucuresti året rundt. Det er også lokalbusser til de andre badebyene nordover mot Neptun og Olimp. Manglia har også daglig bussforbindelse til VARNA i Bulgaria.

Reiselyst? www.visitromania.no tar deg hit

 

Alt du trenger å vite for å ordne deg en ferie på den rumenske sommer - riviera

SUNT VINURI

SUNT VINURI
RUMENSK VIN I NORGE

MEDIA OM ROMANIA SOM REISEMÅL

TIPS BUCURESTI

Bucuresti- Romanias hovedstad

ROMANIAS HOVEDSTAD

THERME BUCURESTI

THERME BUCURESTI
Therme Bucuresti er Europas største spa åpnet i januar 2016.Klikk bildet for en presentasjon

Den rumenske riviera | Om de rumenske badebyene på norsk

Rumenske badebyer: SATURN

VÅR FACEBOOKSIDE

VÅR FACEBOOKSIDE
Destinasjon Romania

INNHOLD