" Kom som en gjest, dra som en venn "

" Kom som en gjest, dra som en venn "

VELKOMMEN TIL ROMANIA!

Det siste kalenderåret økte turismen til Romania med 12%. På de siste ti årene er antallet utenlandske turister i Romania fordoblet. Den mest dramatiske økningen har skjedd de siste tre årene, Først og fremst fordi standarden på hoteller og destinasjoner er vesentlig forbedret , internasjonal presse skryter av landet som billig og spennende - og fordi Romania er et trygt reisemål i en turbulent verden
. LES MER |


News | De siste innleggene om rumensk reiseliv

Besøk Romania og Rep. Moldova – på samme turen!

image

DIGI 24 | NO | RO | Turistmyndighetene i Romania og Republikken Moldova har utarbeidet en serie med felles turistpakker som skal selges allerede fra i vår. Pakkene er beregnet på utenlandske turister som kommer til Romania og som skal få tilbud om to dager i Repblikken Moldova som en del av et ferdig opplegg. Det legges vekt på vingårdsbesøk og pittoreske landsbyer på begge sider av grensen. “ Klostre, vin og gastronomiske opplevelser i Moldova” skal være salgstema for turistrutene som skal bringe turister til Romania over grensen til nabolandet. De nye pakkene vil bli presentert på turistmesser i inn – og utland. Først ut er turistmessen i Chisinau i neste måned.

Talsmannen for prosjektet sier at begge land vil tjene på dette. Og at det kommer som et trekk i knivingen om utenlandske turister med Ungarn og Bulgaria; Ungarn som markedsfører spa og natteliv dette året, og Bulgaria som igjen promoterer strendene sine med ny styrke.


DIGI 24 | România şi Moldova îşi unesc forţele pentru a atrage turişti străini. Cu vinuri bune pe o parte a graniţei şi locuri pitoreşti pe alta, ambele ţări ar avea de câştigat. În schimb, Ungaria mizează pe vizitatorii asiatici, atraşi cu SPA-uri şi cluburi de noapte, iar vecinii bulgari - pe frumuseţea plajelor sălbatice.

Stanislav Rusu, director general al Agenției de Turism din Republica Moldova: „Ne propunem pentru următorii doi ani un plan destul de ambiţios. Drumul mănăstirilor, drumul vinului, deci rutele gastronomice, drumul fortăreţelor, care, precum ştim, ele au fost la hotarele Voievodatului Moldovenesc de pe timpuri şi, în acest caz, ne străduim să facem nişte pachete comune ca acei turişti care vizitează România să viziteze şi Republica Moldova pe o perioadă de două zile.”

Toate detaliile acestei colaborări dintre România şi Moldova urmează să fie puse la punct la începutul lunii viitoare, atunci când ministrul Turismului de la noi din ţară, Mircea Dobre, va participa la Târgul de profil de la Chişinău.

DIREKTEFLY TIL ROMANIA

TIPS BUCURESTI

Bucuresti- Romanias hovedstad

Den rumenske riviera | Om de rumenske badebyene på norsk

Rumenske badebyer: SATURN

THERME BUCURESTI

THERME BUCURESTI
Therme Bucuresti er Europas største spa åpnet i januar 2016.Klikk bildet for en presentasjon

BAIA MARE

BAIA MARE
BAIA MARE | ROMANIA - Baia Mare har omtrent 124000 innbyggere og er hovedstad i Maramures fylke i Romania. Byen befinner seg 70 km fra Ungarn og 50 km fra grensen til Ukraina. Til Bucuresti er det 600 km. Byen er kjent for sine vakre omgivelser i form av et landskap som går over til fjell med en høyde på rundt 1400 moh. Området er også kjent for sine trekirker | WEB | ENG | KLIKK BILDET

VISIT ROMANIA 2017

Navodari Mamaia Nord - Mamaia i et romsligere format

Navodari Mamaia Nord -  Mamaia i et romsligere format
Den 8 km lange Mamaiastranda er en del av to kommuner, Constanta og Navodari. Den nordlige delen i Navodari kommune utvikles i ekspressfart og er den badebyen der det investeres mest akkurat nå. Den nye motorveien til Navodari gjør tilgangen til strendene i Navodari raskere og flere romslige og elegante hoteller med strandtjenester er kystens nye trekkplaster turistmessig sommerstid | KLIKK BILDET FOR MER OM BADEBYEN PÅ NORSK

MEDIA OM ROMANIA SOM REISEMÅL