" Kom som en gjest, dra som en venn "

" Kom som en gjest, dra som en venn "

VELKOMMEN TIL ROMANIA!

På de siste ti årene er antallet utenlandske turister i Romania fordoblet. Den mest dramatiske økningen har skjedd de siste tre årene, Først og fremst fordi standarden på hoteller og destinasjoner er vesentlig forbedret , internasjonal presse skryter av landet som billig og spennende - og fordi Romania er et trygt reisemål i en turbulent verden
. LES MER |


News | De siste innleggene om rumensk reiseliv

News | De siste innleggene om rumensk reiseliv
This site:About Romania as a travel destination in the Norwegian language

Det rumenske vintersportstedet POIANA BRASOV

image

Poiana Brasov er Romanias mest kjente og mest internasjonale skisportsted vinterstid. Stedet er har tilbudt skiferie for turister siden 1895, er pr i dag et oppdatert vintersportsted med flere hoteller, diskoteker, puber, restauranter,klubber for after-ski og diverse arrangement i toppsesongen som er fra jul til mars. Lysløyper og snøkanoner sikrer nedfartene døgnet rundt.Poiana Brasov har de siste årene også arrangert internasjonale skikonkurranser. Poiana Brasov har egen politistasjon og eget postkontor. Overnattingstilbudet varerer fra luksushoteller til mindre hoteller, fjellhytter og familiepensjonater. Stedet har også en liten innsjø og flere innendørs sportshaller – og svømmebasseng på enkelte hoteller.

Tyske og britiske turister dominerer blant de utenlandske turistene. I helgene domineres stedet av rumenske skientusiaster fra storbyene, og i begynnelsen av januar russere og moldovenere som feirer russisk - ortodoks jul. Vil man stå på ski i Poiana Brasov i jula, nyttårshelga eller de første ukene i januar er det lurt å bestille i god tid hvis man vil sikre seg overnatting på stedet. Alpin skisport og snowboarding er blitt meget populære vintersportaktiviteter i Romania de siste årene, men regnes av de fleste innfødte som hobbier for de velstående - siden en vanlig middels månedslønn i Romania ikke tillater mye utover det mest nødvendige i hverdagen.

Skiutleie og heiskortsalg foregår ved det nederste punktet i sentrum av Poiana hvor stolheisene og skitrekkene starter. Skileie og heiskort er billig sammenlignet med prisene på norske alpinanlegg. Her i ankomstdelen av skianlegget er også parkeringsplasser og informasjonskiosker. Ansatte snakker rumensk og engelsk, ofte også tysk siden Brasov historisk sett har vært et betydelig tyskspråklig område.

Selve sentrum i Poiana Brasov ligger 1020 moh, mens det høyeste nedfartspunktet inkludert et hotell ligger på 2160 moh. Hit kommer man med stolheiser eller telegondola.Poiana Brasov har 12 nedfarter med ulik vanskelighetsgrad. Den korteste nedfarten er på 459 meter, den lengste nedfarten DRUMUL ROSU er på 3851 meter med en høydeforskjell på 630 meter, men er av lettere grad. Den vanskeligste nedfarten er LUPULUI på 2860 meter og en høydeforskjell på 770 meter. Et par opplyste turløyper finnes også i området, men det meste er konsentrert om de alpine sportsgrenene. Skiskole og bablylift finnes i den nederste delen av anlegget..

Poiana Brasov er også kjent for sin rene og helsebringende luft.

Reisebyrået www.visitromania.no vil i vinter tilby skiferiepakker til POIANA BRSOV fra Norge.

Den vakre rumenske storbyen BRASOV ligger bare 14 km unna Poiana Brasov og en kjøretur til Brasov tar kun 22 minutter fra Poiana. Mange skiturister velger å bo inne i Brasov for å oppleve denne sakserinspirerte byen med sitt hektiske ute – og kulturliv . Noen også fordi hotellene er billigere inne i byen Brasov.  DIsse turistene tar taxi eller buss ut til Poiana for å stå på ski om dagen og returnerer på samme måte til Brasov om ettermiddagen.  En taxi Brasov – Poiana koster rundt 20 – 25 lei, 44 – 55 NOK.  Lokalbuss  har nr 20 og bussene går hvert 30 minutt hverdager mellom kl 06:00 og 00:00 – og mellom 06:30 og 00:00 på helgedager. I sesongen er det også en buss nr 100 som kjører nonstop fra jernbaneastasjonen i Brasov til Poiana.  | Romaniaposten.com

 

PRISER PÅ HEISKORT OG SKIUTLEIE POIANA BRASOV

| Eksempler fra 2016 - prisene kan endres pga vakutakurs / prisoppdateringer på stedet

Heiskort Poiana Brasov
En dag voksne 140 lei | 282 NOK - barn 90 lei | 182 lei
Tredagers heiskort 315 lei | 624 NOK  - barn 165 lei | 332 NOK
Halvdags heiskort dvs etter kl 14:00 voksne 80 lei | 162 NOK - barn 60 lei | 122 NOK

Skiutleie
En dag komplett skiutstyr voksen 50 lei | 102 NOK - barn 40 lei | 82 NOK

Snowboard:
Voksen 1 dag: 60 lei | 122 NOK
Barn 1 dag 50 lei | 102 NOK

 

ON YOUR OWN TO POIANA BRASOV | :

FRA NORGE flyr du med direkteruten til Wizzair fra Torp til Henri Coanda Otopeni eller med vanlige rutefly fra en flyplass i Norge via en stopover til OTP Henri Coanda i Bucuresti.

Fra flyplassen i Bucuresti er det flere selskaper som har direktetransport til Brasov, blant annet KRON TRANSFER med fast oppsatte tider. Du kan reservere plass online. De vil i utgangspunktet sette deg av ved jernbanestasjonen i Brasov og her tar du en taxi ut til Poiana Brasov for en norsk femtilapp om du har valgt å bo på selve vintersportstedet. 

Har du mer tid og vil se litt av Bucuresti er det selvfølgelig flere togavganger og bussavganger mellom Bucuresti og Brasov. Tider for statlige tog finner du på www.infofer.ro , private tog på www.softrans.ro og siden til Regiotrans. Rutebusser er listet på www.autogari.ro . Nettstedet VIRAIL.ro sammenfatter alle offentlige transportmuligheter også på denne strekningen.

Hvis du vil forsøke andre søkemotorer enn booking.com for hoteller i Brasov eller Poiana Brasov, kan du forsøke TRIVAGO.RO eller TOURNEO.RO – eller SKI-IN.ROMANIA som har ofte de billigste pensjonat- og villatilbudene


Alt du trenger å vite for å ordne deg en ferie på den rumenske sommer - riviera

SUNT VINURI

SUNT VINURI
RUMENSK VIN I NORGE

MEDIA OM ROMANIA SOM REISEMÅL

TIPS BUCURESTI

Bucuresti- Romanias hovedstad

ROMANIAS HOVEDSTAD

THERME BUCURESTI

THERME BUCURESTI
Therme Bucuresti er Europas største spa åpnet i januar 2016.Klikk bildet for en presentasjon

Den rumenske riviera | Om de rumenske badebyene på norsk

Rumenske badebyer: SATURN

VÅR FACEBOOKSIDE

VÅR FACEBOOKSIDE
Destinasjon Romania